Random header image... Refresh for more!

Stavbě zdar

Anabázi kolem hledání domu už se věnovat nebudu, it’s done. Koupili jsme dům, který nejlíp odpovídal našim současným představám o tom, jak asi budeme během následujících 5-7 let chtít a potřebovat bydlet. Zahrada, park/les v blízkém okolí, minimální nutnost přestavby, 6+kk, co možná nejlevnější provoz, blízká škola a snesitelná doprava na metro.

Možná jsme ale udělali chybu, že jsme nekoupili už hotový dům, jak jsme si původně naplánovali. Tento dům byl hotový jen stavebně – chyběla fasáda, koupelny, podlahy, dveře, zábradlí, venkovní žaluzie, terasa a plot, které ale alespoň byly součástí “dodávky”. Podlehli jsme nějak dojmu, že toho zbývá málo, udělá se to vlastně rychle a navíc můžeme zasáhnout do toho, jak to bude všechno vypadat. A že dům stejně nepotřebujeme hned, stačí nám příští léto a to určitě do nějakého obyvatelného standardu dotáhneme.

No. Takže teď nějak podle plánu dokončujeme a termín příští léto je jen 7 měsíců daleko. Čili sakra blízko! Přebírat bychom měli v lednu ve stavu, kdy tedy bude hotové vše výše uvedené, a ačkoliv nad tím máme určitou kontrolu, stejně nezbývá v kvalitu než doufat.

Chybět ale stejně bude ještě hromada dalších věcí, bez kterých se bydlet nedá a o kterých hlavně bude následujících několik příspěvků – kuchyně a s ní celý obývací prostor, zahrada, herna, předsíň a některé ložnice. Zahrnu sem asi i koupelny, které taky nebudou hned dotažené úplně do finále a chybějí takové ty klasické neduhy typu zrcadla, police, něco na zavěšení ručníků a podobně.

Na nejkomplikovanější prostor v domě – obýváko/jídelno/kuchyni o 45 m2 bez jakéhokoli předělu, se dvěma prosklenými stěnami a navíc nepochopitelně umístěným kuchyňským oknem – jsme si už udělali malý tendr. Architektka i designérka z něj vyšly bez ztráty kytičky, myslím, že ani jedna by nebyla špatná volba, ale na realizaci zatím kuchyňské části jsme se dohodli s architektkou, která celou tu truhlařinu zvládne, myslíme si, líp zmanagovat. Designérka ale bude makat na jiných věcech a i na spolupráci s ní se docela těším. Nad zahradou mezitím hloubá spoluautorka přestavby libereckých Lázní, od které máme zatím echo, že zde bude velryba, sloni a kocoura si máme dodat toho vlastního :-D.

Takže šikovné lidi jsme asi našli, chválabohu, ale doprčic je to ještě tolik práce!

Zatim bez komentare

Zatim ani slovo.

Budte prvni!

Chcete neco dodat?