Random header image... Refresh for more!

Stavíme: Nové koupelny

Tak se do toho pustím, i když hotové to ještě není a ještě chvíli úplně nebude.

Koupelny jsou v domě tři. Nejsou to kompletní koupelny, ale vyčůrat se a umýt se tam nějak dá :-D

Dolní koupelna je úplně nejmenší a nemá dokonce ani okno, měla by však sloužit při takovém tom denním přízemním provozu.

V patře jsou koupelny dvě – jedna menší připojená k rodičovské ložnici a druhá větší s vanou, která bude asi sloužit převážně dětem. Až se dostaneme do fáze, kdy ráno všichni ve stejnou dobu valíme do institucí, nemusely by se teoreticky nikde tvořit fronty :o).

Inspirace, obklady a barvy

Chtěli jsme něco neutrálního a ideálně i sjednoceného napříč koupelnami, a tak se nám při hledání zalíbila tahle realizace s obklady Rako Clay. Dlaždice jsou velké a matné, mají příjemné zemité tóny a zajímavý detail s možností využití mozaiky.

rako-clay

V obou malých koupelnách je sprchový kout bez vaničky, závěsné WC a jednoduché umyvadlo s hlubokým šuplíkem. Úložného prostoru tam je tedy málo a už jen máloco se tam ještě vůbec dá vymyslet. Proto jsme do sprchových koutů nechali udělat niky, které by měly spoustu toho mycího inventáře schovat, laskavě nereznout a hlavně nepřekážet. Ještě nevím, jestli to byl dobrý nápad, prý už to není moc moderní a kdesi cosi, ale přijde mi to tak praktické, že na to jakoby nedbám :o).

Malá dolní koupelna 

Zde jsme použili nejsvětlejší z odstínů obkladaček a dlažby, protože tu není žádné okno a celkově je to taková černá kobka :-D Budeme sem muset naddimenzovat osvětlení a taky jsme změnili třeba takovou věc, jako je otevírání dveří, abychom měli možnost je mít stále otevřené aniž by překážely. Čili ne tak, jak je na vizualizaci :-D. Taky si povšimněte, že v reálu pak není koupelna žlutá!

dum - koupelna mala dolni plan

dum - koupelna mala dolni ode dveri

dum - koupelna mala dolni

Nika nebyla velmi do detailu promyšlená předem, vše jsme rozhodovali za pochodu, když se nad tím zedník drbal na hlavě. Nakonec je zadlabaná do původních cihel, vyrovnaná sádrokartonem a fest zamatlaná hydroizolační stěrkou. Poličky lícují s liniemi dlaždic a jsou tvořené dvěma dlaždicemi slepenými k sobě a zpředu zastěrkovanými.

dum - dolni mala koupelna realizace

dum - dolni mala koupelna nika detail

dum - dolni mala koupelna rybi oko

Je potřeba ještě domyslet osvětlení, zrcadlo, zavěšení ručníků a umístění toaleťáku :-D. No možná nějaká police se sem ještě vejde. Nápad?

22-Photo 10.12.15 9 13 20

21-Photo 10.12.15 9 13 24

23-Photo 10.12.15 9 13 10

25-Photo 10.12.15 9 13 02

Horní malá koupelna

Obě horní koupelny mají okno, takže tady už jsme nemuseli být s barvami tak opatrní. Stejné béžové dlaždice jsme proto místo bílé doplnili tmavší šedobéžovou. Tahle koupelna také není velikostně žádná hitparáda, ale určitý prostor na úložnou skříň tu je (mezi sprcháčem a wc a pak nás napadlo využít i trošku hluchý prostor venku za dveřmi).

dum - horní mala koupelna pohled shora

dum - dolni mala koupelna ode dveri

Nika se tady musela vmáčknout mezi roh místnosti a baterii, ale tak nevypadá to úplně zle.

11-Photo 10.12.15 9 15 33

09-Photo 10.12.15 9 15 47

Horní velká koupelna

Konečně taky nějaká pořádná koupelna. Doufám, že nebude oblíbená jen proto, že si z ní děti budou dělat vodní park :-D, ale má vanu, dvě umyvadla, velké okno a dokonce několik míst na úložné prostory. Barevně stejně jako koupelna vedle.

dum - horni velka koupelna shora

dum - horni velka koupelna vana

dum - horni velka koupelna umyvadla

Coby dětská koupelna se to tu nevyhnutelně zanese hračkami, vodolepkami a psychedelickými designy dětských produktů :), taky přidáme dětský sprchovací závěs a stoličky. Ale až nadejde čas, půjde se snadno vrátit k původnímu střídmému designu.

dum - horni velka koupelna real

dum - horni velka koupelna real

I tady je ještě potřeba dodělat osvětlení, zrcadla a taky úložné skříně na ručníky, žínky a župánečky a těch bambilion koupelnových krámů. 

14-Photo 10.12.15 9 14 55

13-Photo 10.12.15 9 15 03 (1)

 

1-WP_20151208_16_25_57_Pro

A taky se to musí umejt :-D.

Zatim bez komentare

Zatim ani slovo.

Budte prvni!

Chcete neco dodat?