Random header image... Refresh for more!

Devátý měsíc a ke startu připravit

Přesně jak dlouho trvá poslední měsíc? Těhotným pocitově asi tak rok a půl, ale tak realisticky, žejo… tak to je od 2 dnů do 6+ týdnů! To taky není zrovna dvakrát užitečná odpověď, že… njn :). Chce to určitou flexibilitu, jinak řečeno: nic se neděje, dokud se něco neděje. To mají plánovači rádi :-D.

Tehu3_9m

 

Poslední měsíc se chodí na kontroly každý týden. Aktuálně se mi to daří natahovat na průměrně 10 dnů, ale i tak je to teda na hlavu. Nic zvláštního už se neděje, hlavně se kontroluje tlak (můj) a srdce (dítěte) a věští se, jestli už je porod na spadnutí – je to násobně víc času v čekárně než u doktora, spolehlivé informace z toho nejsou a nemohou být… a skoro by se zdálo, že se mě snaží od toho místa odradit :-D.

Tehu3_ctg

Ty tašky, ty jsem už fakt sbalila!! Teď už jen doufat, že je Sárka zase nevybalí :-D. Jak učinila už snad s veškerým novoš-oblečením a plenkami.

Porodní asistentka se navrátila ze Skotska a je v pohotovosti. Hlídači jsou taky domluvení, s nima to bude vůbec zajímavý – v závislosti na dni a hodině, pak taky na nemocech různých dětí, aktivitách, návštěvách, výletech, pracovních povinnostech… Čili poptávka prostě vyletí do světa, někdo se objeví u dveří a výjezdní playdate (nebo sleepover) může začít :).

Nepřestěhovali jsme se, ani auto jsme ještě definitivně nevybrali (a ani staré neprodali) – tohle nějak ztratilo urgenci. Poradíme si nějak i ve stávajících podmínkách :o). Spaní velmi štelovat nebudeme, spíš až po létě, kde stejně spíme každou třetí noc jinde. Takže Theuška zůstane “na balkóně” ve své postýlce bez bočnice, pouze zpětně přiražen k naší posteli, na velké posteli vedle něj Sárka (skulí se tak maximálně na bráchu), vedle ní já, Ivan a bejby mezi námi dvěma. Pět lidí na 270 cm, to ještě jde :o). No a v autě bude Theo zatim jezdit vepředu (v autosedačce samozřejmě).

Kroužky dětem zatím necháváme, jak jsou, jsou to všechno fajn věci, o které by bylo škoda přijít. Playball se navíc shodou okolností přesunul do bližší lokace, oba budou mít hodiny hned po sobě a dokonce budou i v trošku lepší den. Na gymnastiku chodí Theuška už v zásadě sám pěšky (je to 200 metrů :-)), na koníky může vzít Ivan oba o víkendu… není vše předem ztraceno :-).

No a co se mnou teda? Já se zatím odeberu do teplé vany, pustím si relaxační video, dám si ledovou bublinkavou vodu a thajské kari… to zní momentálněě nejlíp. Ale vlastně určitě ne líp než se pořádně vyspat! Lehnout si do vyhřáté postele. Jít se vyčůrat, hodinu spát, pak se jít napít a vyčůrat, hodinu zevlovat a hledat pohodlnou pozici…Vyčůrat… No mám na leden vskutku zajímavý program :-D

 

Zatim bez komentare

Zatim ani slovo.

Budte prvni!

Chcete neco dodat?