Random header image... Refresh for more!

Osmý měsíc, hlídací dilemata a nová doktorka

Aspoň jednou za měsíc bych něco k čekání na tohle dítko asi napsat měla, že? Takže břicho je čím dál větší, dítě je čím dál větší, plíce a žaludek jsou utlačenější a utlačenější, rychle to utíká… ehm to všechno jste se asi dovtípili, že? Tak to se budu muset zamyslet nad uplynulým měsícem trošku víc… :o)

Asi nejdůležitější úkol pro nás představuje zajištění hlídačů pro Theušku a Sárunku na den D. Není to úplně taková trivialita, ne každému jsme ochotni děti svěřit, žejo :o), a rozhodně ne každý je ochoten a schopen se ve 2 v noci, o víkendu nebo uprostřed pracovní porady zvednout, vyrazit a pak dvě (další) děti aspoň nějakou dobu po/u/hlídat. Takže máme 4 linie hlídačů :-D. Asi z nich udělám whatsappovou skupinu, a jakmile to vypukne, vyhlásím závod. O ceny :-D. To je nápad!

Pořád se nemůžu dokopat k nějakému sbalení věcí, už mi to ta těhotenská aplikace připomněla asi 3x. Ale zavazuju se, že výhledově to udělám! Nebo aspoň seznamy? :-) Batůžek Sára, batůžek Theo, taška k porodu a taška do porodnice. A na každé tašce bude samolepka s tím, co se do ní má na poslední chvíli přihodit nebo přebalit odjinud. Co do ní dokoupit. Nic z ní nevyndávat. Aha, už vím, proč se mi to chystat nechce :-D.

Na konci listopadu jsem měla poslední velký utz (34 týdnů) – jak se kontroluje už skoro finální poloha dítěte a placenty (aby nebyla v cestě, žejo), odhadují se nějaké ty míry a tak. Všechno jsem absolvovala v Al Ahli (jako se všemi dětmi a kde se i Theuška narodil), je to blízko a mají tam dobrý systém objednávání i schvalování úkonů z naší zdravotní pojistky. Pak ale bylo vlastně vše formálně hotovo a mně bylo jasné, že AA si opět nebudu nechávat ani jako backup porodnici – není to pro mě úplně to ono, bez zacházení do zbytečných detailů. Tak jsem se snažila dopátrat doktorky doporučované mou porodní asistentkou. Ordinační hodiny tento týden? V neděli od 10 do 7. Od 10 večer do 7 ráno!! Tak jsme si v 11 večer hezky pokecaly, shodly jsme se, že nic z porodního plánu není mimo (cože?!), soukromé pokoje taky mají a backup máme zdá se na světě.

A jak se daří v posledním měsíci? No takhle – ještě ten týden dojíždějících aktivit, vánočních besídek, chystání her a polev na perníky, pečení perníků (pro 21 dětí) a festivalů nějak přečkáme a snad si i užijeme! Ale jak už se hodně hlasitě ozývají limity tohoto dvojtěla, prázdninové zpomalení nemůže přijít v lepší čas. Udělám si pohodlíčko na gauči, obklopím se knížkami a jídlem, dospím se do zásoby!

35w

Jo počkat… pořád tu někdo běhá! Má hlad, dělá binec, něco rozlil, rozbil nebo rozsypal :-D No tak dobře, ale z parku teda ponesu jenom jednoho!!

2x reakce nize

1 Janča { 17.12.2016 v 12:55 pm }

Já tě obdivuju, Verunko!! Ty máš tolik elánu a sil a nápadů a všeho!! Když si jen vzpomenu, jak to bylo touhle dobou u mě!! Třeba pečení perníčků pro 21 dětí je teda sci-fi. Přeju ti krásné a odpočinkové poslední týdny 2 v 1, ať jste oba s miminkem zdraví, ať klapne hlídání a prostě, ať je vše podle tvých představ!! Myslím na tebe moc!

2 Veronika { 17.12.2016 v 10:38 pm }

Asi jsem se nevzdala dost brzo, tak mě to teď totálně doběhlo! Sednu si a spím! :-D Ale teď už můžu! Zajímavý to ovšem bude v lednu, až se to zase všechno rozeběhne a já budu fungovat na tyhle 4 % výkonu!

Chcete neco dodat?