Random header image... Refresh for more!

Návrat adventního kalendáře (finále)

No fakt už je to hotovo, dneska už nic nechystáme :-D! Štědrý den je opět tu, užijte si ho v klidu a v pohodě s vašimi láskami.

Jak jsme tedy odpočítali poslední týden?

17. Zdobení balkónu (dáreček: ovocné bonbony)

Venku teď trávíme hodně času a protože nemáme zahradu ani dvorek, je třeba zvelebovat aspoň náš balkón. Natáhli jsme blikadlo, ověsili blejskadla, umyli, utřeli a už se každý večer kocháme tou parádou :-D

Sára to samozřejmě ožírá.

advent2014_17_balkon

18. Pouštění draka (dáreček: stínítka na baterku)

“Horší den jsi na to vybrat nemohla? Vůbec nefouká vítr! Měla jsi přece zkontrolovat předpověď.” Tak s tím jsme odjížděli do parku. Že to zase nepoletí a Theuška bude zklamanej, ale aspoň se vylítá on. Ze začátku fakt nic moc, ale vítr se vzchopil, naše dovednosti také a draci lííítali. A bylo to super.

advent2014_18_drak

19. Bruslení (dáreček: PEZ)

Trpělivě obouval brusličky a helmu, ale zarazil se po prvním kroku na ledu… Věděl, že to klouže. Ale že až tak?! Tak na to nevlezu… Ne! Neeeeeeeee!

Díky bohu za lachtana.

Ještě jednou se se mnou uvolil postavit se na led (a lachtana se držet), ale bylo to velké přemáhání. Radši se vozil, ale hned to samé odpoledne chtěl jít znovu :).

advent2014_19_brusleni

20. Lodičky ze skořápek (dáreček: razítko)

Ultratradiční adventní aktivitku asi netřeba představovat. Když svíčky vyhořely (zapalovali a sfoukávali jsme je stále dokola), dostal Theoušek sítko, aby si lodičky vylovil. Hned je tam zase naházel zpátky a tak dalších 30 minut!

Je fajn dávat si i takovéto jednoduché aktivity, které lze dál rozvíjet. Dopoledne jsme totiž už stihli fotbal, dětskou knihovnu, lítačku v parku a přistávání parašutistů! To byl den…

advent2014_20_lodicky

21. Úlohy Z lesa (dáreček: opravená mašinka a čokopenízek)

Vlastně celkem dlouho jsme nedělali žádné pracovní listy, a tak mě mohlo napadnout, že po nich bude hlad. Nádherně zpracované, ale celkem jednoduché úlohy Z lesa vyřešil rychle, a tak jsme se pustili do dalších a neuvěřitelně to odsejpalo.

advent2014_21_zlesa

22. Prskavky (dáreček: marshmallows)

Taktéž netřeba představovat – zapal si a prskej. Jako s Maruškou před rokem, jak si velmi dobře pamatoval.

Vzpomínky – to je tyto Vánoce nové.

advent2014_22_prskavky

23. Cukroví (dáreček: ovocné bonbonky)

Stejně jako loni jsme vyráběli datlovo-oříškové kuličky obalené v kokosu. Tentokrát jsme je šmrncli i brusinkami a pomerančem.

Ve druhé vlně jsme vyrobili čokoládové bonbony, což byla – jak bych to řekla hezky – senzomotorická patlačka :-D
Víc cukroví nám netřeba.

advent2014_23_cukrovi

24. Stromeček a vánoční snídaně

Poslední adventní ráno čekal na Theušku vláček usazený ve větvích stromečku, který jsme v noci předtím tajně postavili. Zdobili jsme domácími ozdobami (den dvanáctý), dřevěnými “hračkami” a koulemi – vše nerozbitné a zatím optimisticky rozmístěno odshora až dolů :). Uvidíme, jak to vydrží.

advent2014_24_stromecek

Veselé Vánoce!

Zatim bez komentare

Zatim ani slovo.

Budte prvni!

Chcete neco dodat?