Random header image... Refresh for more!

Návrat adventního kalendáře (2. týden)

Tento týden Theuška prorýmoval, v noci toho moc nenaspal a ráno vstával před 6… vůbec byl ten běžný provoz značně kompromitován. Aspoň že ten vláček každé ráno na novém místě ho těšil a aktivity jsme tomu holt přizpůsobili.

9. Pomáháme… aspoň trošku (dáreček: pirátská hádanka)

Začali jsme tím, že jsme napekli muffiny pro opraváře u nás v compoundu. Vánoce sice povětšinou neslaví a ne že by nám nějak úžasně pomáhali, ale rodiny si do Kataru nemůžou dovolit přivézt, takže myslím, že domácí cokoliv jim udělá radost vždycky.
Pak jsme nakoupili a dovezli krmení pro zvířata v útulku. Byli sice rádi, ale Theuška se desítek štěkajících psů dost bál. Kočičky se mu ale líbily :).

Já jsem ještě přispěla dvěma českým neziskovkám, kterým nesmírně fandím: Lize lidských práv a Kočkám Online.

advent2014_09_charita

10. Sněžítko (dáreček: oříšky)

Theuška se rozhodl, že sněžit bude samozřejmě na auto a s tím jsme ráno vyrazili koupit potřebné “ingredience”. Pak se to mělo všechno jen poslepovat a smíchat ve skleničce. Haha – sněžítko drželo, ale ne a ne sněžit – ta směs se nám nepovedla hned několikrát (buď v tom třpytky stály, nebo se nedobitně přilepily na auto) a třpytky máme i tak úplně všude :-D. No ale aspoň jsme si zakraftovali a slíbili si sněžítko koupit. A máme nový auto do sbírky :).

advent2014_10_snezitko

11. Vánoční pizza a movie night (dáreček: mini gumoví medvídci)

Konec týdne, chce to rodinný večer. Po dopolední playgroup jsem zadělala na těsto a odpoledne jsme s Theuškou zdobili “vánoční stromeček”. Myslím celkem povedený i přes omezené ingredience, které T. na pizze snese – čili olivy, tuňák, kukuřice a sýr :). Ke konzumaci jsme si ještě udělali popcornové náhrdelníky a pustili si Madagaskar.

advent2014_11_pizza

12. Vánoční ozdoby (dáreček: figurka Woodyho PEZ)

Původně mělo být dnes bruslení, ale protože se chrchel vrátil v plné parádě, změnili jsme narychlo plány. Ze soli, mouky a vody jsme zadělali na těsto a vykrájeli požadované tvary, ani na dírky na mašličky jsme nezapomněli. Když se všechno na nízkou teplotu vysušilo v troubě, pomalovali jsme to vodovkami a i nadbytek černé oživili – čím jiným – třpytkami. Vřele doporučuji třpytkové lepidlo namísto sypacích, a to nejméně do dovršení věku 17 let :-D.

advent2014_12_ozdoby

13. Sněhuláci (dáreček: sušenka)

Tohle se mi osvědčuje – nasadit aktivitu spíš tématicky a pak k ní hledat obsah, který nás bude bavit a budeme se do něj moci oba dobře zapojit. Stavění sněhuláka začalo ponožkovým sněhulákem, kterého po Vánocích rozebereme a Ivanovi ponožky dokonce vrátíme :-)). Lepší ale bylo studené sněžné těsto. Na jeho výrobu stačí jakékoli laciné tělové mléko a kukuřičná mouka – obojí z lednice a ještě vydrží po dlouhou dobu studené na dotyk. A jak má po tom člověk hebké ruce :-D.

advent2014_13_snehulak

14. Pomeranče (dáreček: nová hra na ipad)

Postup stejný – máme téma, naplníme. Nejdříve jsme zkoušeli klasickou ozdobu z celého pomeranče a zapíchanými hřebíčky. To bylo ale na Theušku moc těžké, slupka byla tlustá a nedokázal hřebíčky zapichovat. Takže jsem mu jeden pomeranč rozřezala na plátky a zapichoval tam – ta vůně! Nakonec jsme to pověsili společně s vykrojenými hvězdičkami ze slupek jako garlandu do kuchyně. Ze zbytků jsme pak uvařili jakýsi svařák (z čaje), což ale Theuška kompletně převzal a uvařil nepoživatelný odvar z hřebíčku a skořice :)).

advent2014_14_pomeranc

15. Dar El-Saai (dáreček: nová modelína)

Přípravy na Qatar National Day (18. prosince) vrcholí a už několik dní probíhají různé tréninky a oslavné akce. Nedaleko od nás je postaveno stanové město, kde se prezentuje řada organizací, mj. i stáje Al Shaqab. Vyrazili jsme se tedy povozit na konících, ale mnohem větší zážitek měl Theuška z jízdy na velbloudovi, pouštní lišky a kola, které mixuje drinčíky :-). Bezva dopoledne!

advent2014_15_darelsaai

16. Angry Birds kuželky (dáreček: prasata)

Po říjnové interaktivní science výstavě inspirované Angry Birds je už Theuška dobře zná. A tak jsme si postavili variantu domácí, dokonce se nám nakonec podařilo ho i přesvědčit, aby si formace stavěl sám :). A prasata lítají!! A ještě mu jich spousta zbylo, aby si je polepil, kde se mu budou hodit.

advent2014_16_angrybirds

A jdeme do finále. 8 dnů do Vánoc!!

Zatim bez komentare

Zatim ani slovo.

Budte prvni!

Chcete neco dodat?