Random header image... Refresh for more!

Drakiáda

Dosud jsme park u Muzea islámského umění příliš neznali a nevyužívali, i když je tam mimo nádherné travnaté plochy u moře také dětské hřiště a trampolíny. Je to pro nás oproti jiným parkům zbytečně daleko a o víkendu se stejně na Corniche vydávají jen šílenci. Hodně šílenců.

A proto to musí být speciální příležitost, aby nás tam něco přitáhlo, třeba katarský sportovní den nebo dnešní Kite Festival – taková drakiáda.

IMG_0050

 

Organizace akce nebyla nijak oslnivá, i když měla být zajímavě vyvedena v duchu této afghánské národní kratochvíle. Tady si z krabice vyhrabejte nějakýho draka (co je ještě vcelku), tady si můžete nechat pomalovat ruce hennou, tady si děti můžou vymalovat obrázek z afghánské historie nebo ušít loutku, zatímco všichni posloucháme dlouhé legendy odtamtéž 2x po sobě – anglicky a arabsky. Nebyly špatné, na místní poměry tak průměrně morbidní a hezky zdramatizované.

Draků bylo tedy nakonec jenom pár (ale lítali krááásně) a žádné národní pokrmy jsme neobjevili, a tak jsme se museli spokojit válením a lítáním po venku za krásného slunečného odpoledne :).

Když už víte, že o afghánských dracích se tu nedozvíte nic (přečtěte si radši Kite Runnera), tak aspoň vemte zavděk pár obrázky.

Březen - Kite Festival

IMG_0067

Kite-fest_drak

IMG_0070

IMG_0083

IMG_0080

IMG_0090

IMG_0102

 

1 reakce nize

1 Janča { 23.03.2013 v 1:29 pm }

To je nádhera! To počasí! A parádní rodinný den. A zasnění se nad Kite Runnerem (myslím, že jsem ho na Tvoje doporučení kupovala, když jsem byla u vás na návštěvě :-)). Verunko, tady je pořád zzzzzima!! Ráno mínus 4,5 stupně a teď už jenom mínus jeden! A to je prosím 23. března! BTW Theuška má úplně parádní brýle :-).

Chcete neco dodat?