Random header image... Refresh for more!

Předvánoční?

Přece jenom se ještě do letoška podařilo vmáčknout jeden výletík, takže vyrážíme na 4 dny do Ománu. Už jsme tam byli loni touhle dobou, ale že bychom z toho vědomě dělali tradici, to úplně ne. Ale tak mě napadá, že by to bylo asi příjemné :-) Dneska už jenom rychle pobalit – pár hadříků plus velkej kufr potápěcí výstroje. Jsem natěšená, jestli to bude stát za to, jak všichni slibují.

Vybrali jsme si nádherný hotel u moře, odkud nás v pátek a v sobotu ráno vyzvedne auto a doveze do dive centra vzdáleného asi 15 kilometrů. Nechceme to nijak hrotit, navíc voda nebude žádné kafíčko, takže plánujeme jenom 5 ponorů. Tak doufám, že uvidíme nějaké delfíny (“if you are really lucky”) a želvy (“if you are even luckier”). Ale i trošku jiná podvodní fauna a flóra bude určitě stačit. Ač pouze hodinu letu, nebudeme se totiž konečně potápět v Perském zálivu, ale už v Indickém oceánu (resp. Arabském moři, resp. Ománském zálivu). Jupí.

Krom toho hodláme už jenom relaxovat, povalovat se u bazénu, loudat se po souku (arabská tržnice) a starém městě a vůbec si tak nějak užívat tohle období bez sebemenších předvánočních příznaků.

Ale i na vánoční atmosférku posléze dojde – z loňských zásob vybalíme příští týden vánoční stromek a ozdoby, upečeme perníčky a vůbec si tak nějak rozesvátečníme obydlí. Vymýšlení vánočního menu bych byla v Čechách víceméně ušetřena, ale tady to chce trošku invence a testování. Je jasné, že na Štědrý den bude ryba, na boží hod kačena a na Štěpána asi řízky (kuřecí). Kromě posledně jmenovaného to bez testování nedám. Takže jsem včera zkoušela nový rybí recept, ale omáčková konsistence k salátu bohužel nepůjde. Už oblíbený loňský lososový recept nechci opakovat, už je jazýčku známý… Takže to berte jako inspiraci, obojí je vyzkoušeno nejen na Ivanovi a je to relativně blbuvzdorné. Na kachní pokusy se teprve teoreticky chystám, ale možná to vezmeme 25. z fleku.

Takže ještě rychle dorazit nějakou práci, pobalit ty naše serepetičky a zítra hurá na východ! Zpátky budeme už v pondělí, tak si do té doby taky moc užívejte.

1 reakce nize

1 Mamka { 12.12.2007 v 10:33 am }

Šťastnou cestu! Včera k nám doletěl Váš sněhulák s ptáčkem a doufám, že do vánoc k Vám dorazí obálka od nás. Doufám, že Vám taky pomůže navodit trochu té středoevropské vánoční atmosféry.
Hezky si to všechno užijte !!!

Chcete neco dodat?