Random header image... Refresh for more!

Theův první školní den

Od české školy, ve které je Theo zapsaný k domácí výuce, jsme v rámci zahájení školního roku 2017/2018 také dostali pozvánku na “pasování prvňáčků”. Docela nám to sedlo do prázdninového kalendáře, a tak jsme rozhodli s nimi oficiálně tu naši cestu za “vzděláním” vykopnout :). Byl to nakonec fajn den! Ale tak samozřejmě že jsme hned na úvod zaspali. Takhle my to vedem :-D.

theo_1trida_den1

Z Nitry je to do školy asi hodina a půl, a tak jsme hledali ubytování někde blíž, že bychom si z toho udělali takovou mini dovolenou. Zaujaly nás Luhačovice. Lázeňské městečko, kopečky, klídek. Do školy půlhodinka.

Plán vyrážet v 7:45 vybouchl hned jak mě Ivan ráno probudil v 7:05, půl hodiny po ztišeném budíku, všichni tuhý :-D. Děti se ale frmolem rychle vzbudily, tak jsem nakojila Zojinku, Ivan vzal ostatní na snídani a v 8:10 jsme byli konečně na cestě.

theo_1trida_den1_meme

Půl devátou na zahájení školního roku nehrozilo, že stihneme. Ale sakra to pasování prvňáčků na tři čtvrtě už snad jo! Ve 40 nás Ivan vyhazoval z auta za potokem pod školou, kde se místní louka proměnila v nekonečné parkoviště, a jel hledat místo. My jsme zatím cválali za hlasem řečníků znějících z reproduktorů na nádvoří školy. “Máte prvňáčka?” vychrlila na nás spiklenecky paní ještě než jsme se propracovali k postávajícím rodičům. “Tak rovnou tudy ke svojí třídě!” Paráda, tak jsme to stihli!

Proslovy pokračovaly. Nedalo se nevšimnout, že většina dětí přišla v chladném zářijovém ránu v bundách. Ne tak my! Ne ne ne. Theo si postupně oblíknul na košili mikinu, tu si po chvíli zapnul a nakonec si nasadil i kapucu. Ještěže jsme přijeli na poslední chvíli :-D.

IMG_8768

 

Konečně přišel pan učitel v plášti, s mečem a královskou korunou. Jednoho prvňáčka po druhém si přivolal a poklepáním na ramena provedl pasování. Nemyslím, že jsme byli jediní, kdo z toho vyfásnul vzdělávací příležitost, proč se to tak dělá? Proč má méč? Proč by mi moh useknout hlavu? No děti, zatím se naštěstí jeví jako učitel hodný :-D.

IMG_8769

upload_-1

Dostali šerpu a balíček s psacími potřebami “od obce”, vyfotili se. Všichni se rozcházeli do tříd. I nás nahnali do té největší. 22 šestileťáků do lavic, dalších 30 kolem + rodiče a sourozenci. PanKrál to asi zamýšlel vzít obšírněji, nakonec to ale vzdal a místní poprosil, ať si zítra prostě přinesou bačkory a tužku, pro ostatní bude kdykoli na mailu. Učebnice si vyzvedněte v jídelně, na shledanou :).

Fronta byla celkem dobrá příležitost si popovídat s dalšími rodiči a pozdravit se s těmi, co už známe, většina dětí si zatím hrála na hřišti před školou. Už nemrzlo :). Dav se pomalu rozpouštěl, začíná škola, není to přece žádnej holubník!

IMG_8665

A my jsme vyrazili do zoo ve Zlíně, kde jsme strávili celý zbytek prvního školního dne. Speciálnost dne k Theuškovu nadšení ještě podpořila jeho vstupenka zdarma pro všechny nové prvňáčky. A to nemluvě o tom, že jsme si tam mohli hladit a nakrmit rejnoky, chodit mezi klokany, jet vláčkem a na pár centimetrů sledovat volně lezoucího lenochoda.

IMG_5605

upload_lenochod

IMG_8701

To všechno v jednom nezapomenutelném dni. Snad mu to nadšení dlouho vydrží, anebo si alespoň dlouho nevšimne, že se už dávno učí! Pšššt.

IMG_8740

IMG_5615

Zatim bez komentare

Zatim ani slovo.

Budte prvni!

Chcete neco dodat?