Random header image... Refresh for more!

Narodila se Zojinka

S velikou radostí vám představujeme nejnovější přírůstek do naší nyní 5členné rodiny – malou sestřičku Zoju. Dalo by se říct zimní miminko, kdyby se ovšem nenarodila do katarských 24 stupňů :)) a nebyla tak dokonale vypečená.

Zoja_Marianna

** ZOJA MARIANNA **

10. ledna 2017 v 11pm (9 večer CET)

3,13 kg a 52 cm

Stihla to nejen na výročí svatby svých libereckých prarodičů, ale taky na narozeniny svého druhého dědečka Mariana, takže její druhé jméno sedne skoro dokonale.

Zoja má svátek 27. října a znamená život (v řeckém kontextu) a milující a pečující (v muslimském kontextu). A aby se na nikoho nezapomnělo, v říjnu mají svátek všechny děti! :-D

Asi není překvapením, že je straaaaašně krásná, ne-li nejkrásnější ze všech miminek za nejmíň posledního dva a půl roku :). Vlasatá a tmavovlasá… vlasatá určitě nejvíc z naší trojky, tmavovlasá tak nastejno, přepeření je tedy opět otázkou.  Hrozně těžko říct, komu z nás je podobná – nejvíc se mi zdá na novorozeného Theušku :-), takže to může jít kterýmkoli směrem.

Je neskutečně klidná a spokojená – tedy zatím, ale rozhodně už déle než to vydrželo Sárunce :-D. Výborně se kojí, za první týden dokonce 100 gramů přibrala! I žloutenka se jí v podstatě vyhnula, trošku ji má každé miminko, ona byla nažloutlá maximálně půl dne.

IMG_5840

IMG_5842

IMG_5871

Theuška se Sárunkou se na ni strašně těšili a i teď z ní ještě mají radost :). Asi ne víc než z najednou funkční chůvičky, lehátka a malých plíneček, které s trochou tolerance sedí i panenkám, ale prostě takovou přirozenou radost, že je naše, že je jejich. Jen ten osekanější režim… to jim moc nejde. Ale neublíží jim, seznámit se, sžít a sladit se potřebujeme všichni.

IMG_5897

IMG_5904

IMG_5948

IMG_5959

IMG_6086

IMG_6112

A jedna poslední na památku – 10. ledna 2017 odpoledne x-).

IMG_5832

Zatim bez komentare

Zatim ani slovo.

Budte prvni!

Chcete neco dodat?