Random header image... Refresh for more!

Bílé Vánoce!

Nezpůsobily je sice chlupaté chladivé vločky elegantně tančící vzduchem, ale opravdu jsme se i my o těchto vánočních svátcích budili do absolutní bílé slepoty. Způsobené ovšem hustou mlhou táhnoucí se od moře přes celé město.

No není to krása?!

Mlha Katar 12.2016

Credit: Abdulla Almesleh/Flickr

Mlha Vanoce 2016 Ooredoo

Těsně nad mraky – z Ivanovy kanceláře ve 13. patře

No dobře – asi si umíte představit, jak to vypadá dole na silnici. Nic moc! A taky chápu, že to mnoha vánočním navrátilcům z Asie do Evropy způsobilo na přestupu u nás nebo v Dubaji na letišti dost problémy :-D (ala 3denní živoření při čekání na let a podobně). Tak nám to třeba příště nabouchejte do kecek sněhem, jo? Nám to prostě udělalo tyhle Vánoce o něco mimořádnější.

Jinak jaké byly? U nás jednoduché a odpočinkové.

 

Kdybych si bývala přečetla jídelníček z minulých Vánoc, mohla jsem rovnou uvařit ty špagety. Přísámbohu, že příští rok už je udělám! Ono opravdu nic z těch vánočních pokrmů dětem nechutná – Theušku ještě tak utáhnout na kuřecí řízek v trojobalu, Sárunku na “kyselou” polívku. Ještě že jsme toho udělali málo! Takže jsme se na konec na štědrovečerní večeři nebo oběd zvysoka vykašlali, naservírovali talíř ovoce, zeleniny a ořechů a šli koukat na pohádky :-D.

Theuška letos vychytračil, že na Ježíška počká u dveří, aby mu neproklouzl :). Když se začalo stmívat a začal být opravdu nedočkavý, poslali jsme ho před dům, aby ho teda vyhlížel. Bohužel se mu ho odchytit nezadařilo, tak jsme se společně (T + S + já) vydali radši na střechu – přece jen tam budeme mít lepší rozhled. Ivan se k nám připojil za chvilku, měl doma ještě takový menší úkol.

Ale ani na střeše se nám nedařilo Ježíška překvapit. Tma už ale byla, musí tu být každou chvíli, tak kde je?! Nezabloudil??

V tom se ozval zvoneček. Ale jenom na kratinkou chvíli… slyšel ho jenom Theuška! Je to možný? Začal rovnou utíkat po schodech dolů, i když nikdo další z nás ho “neslyšel”, což ho malinko znejistělo. V tom se ale ozval znovu, a to už jsme ho slyšeli všichni a utíkali za ním. A ještě jednou a ještě! Už jen pár schodů!!

Doma se rozrazily dveře, všude tma, jen blikající stromeček a pod ním… hromada dárků!!! Tak trefil, uf. “Ten je pro mě!” – “Ten je taky pro mě!” A už je rvali z papíru.

Vanoce

Stromecek Vanoce 2016

Trošku drama se odehrálo kolem masky Captain America, která nebyla úplně přesně ta, co si T. přál, ale když k ní našel i střílecí štít, tak bylo Ježíškovi naštěstí odpuštěno. Našli taky panenky, lega, knížky, sliz na přání :-D, oblečení a Sárka dokonce svůj vytoužený počítač! Hmmmm.

Vanoce 2016 Family pokus-o selfie

Tak nějak podvědomě se mi zdálo, že toho má Sárunka míň, ale asi se mi to jen zdálo.

Až tedy do druhého dne večer. To si hrála na balkóně a najednou přiběhla, že je tam ve-kej če-venej dájek a jestli to je pro ni?! Když jí Theuška přečetl, že fakt jo, měla strašnou radost, ale mně se vařily závity, co jsme zapomněli pod ten stromeček dát?! Ježiš(ku)!! Domeček pro panenky – hlavní dárek!! Theuška byl trošku zklamaný, že pro něj se nezapomnělo na nic :-D, ale když zjistil, že palanda v domečku panenky umí vystřelit ven, když dlouho nevstávají, stal se domeček i pro něj nečekaným hodobožovým zázrakem :-D.

Vanoce 2016

vanoce2016 (6)

Takže nejpopulárnější letošní dárky:

  • Captain America štít – aka Nerf pistole (T)
  • Tričko s hvězdou Captain America (T)
  • Jůžovej počítač (S)
  • Adventní kalendářové postavičky Playmobil (S)
  • Flaška od jedné z panenek, která vypadá, že je v ní tekuté mlíko :-D (S)

Pod stromečkem jsme našli taky pár dárků pro miminko, které tam ještě chvíli počkají, než je bude komu předat nebo oblíknout. Myslím, že stromeček letos necháme, dokud se u něj nevyfotíme v pěti. Asi to nebude do Tří králů, ale zas tolik nám ta blikající nádhera doma nepřekáží :-).

Vanoce 2016

 

Zatim bez komentare

Zatim ani slovo.

Budte prvni!

Chcete neco dodat?