Random header image... Refresh for more!

Konec (dalšího) školního roku!

Jak tak na to koukám, tak jsme v letošním roce v podstatě udrželi loňskou strukturu kroužků – jen zpívánky nahradilo plavání. Asi by se mi tam líbil nějaký umělečtější přesah než sport na sport na sport, ale Theuška by mě s tím stejně poslal do háje. Když se něco naskytne, určitě zkusíme nabízet – jen přijít na to, co by ho bavilo :). Zatím se tváří spíš tak, že chce přidat tenis :-D.

 

Playball je pro Theušku pořád asi číslo 1 – hodně atletické, může zkoušet různé sporty od pozemního hokeje přes basketbal po tenis. Děti už se zapojují do týmových aktivit, učí se snaze o zlepšení místo vyhrávání a taky jak prohrávat. Pro trenéry i rodiče je to taky výborný nástroj, jak rozpoznat, na co má dítě talent a kam ho sportovně nasměrovat do budoucna.

Na závěrečné akci dostali zase detailní hodnocení, diplom a medaili a příští rok se mají možnost zařadit do poslední úrovně tohoto programu.

playball (2)

playball (1)

Asi bych měla zmínit, že playball miluje taky Sárunka, která se zatím jen dívá, ale na konci hodiny běží za dětmi do kroužku na písničku a pro samolepku :). Takže v září už taky začne – pěkně od začátku. Kopat do míče na šňůře a běhat kolem kuželek.

Na koníky chodí Theuška každý pátek ráno, je to zdlouhavá cesta po dálnici až na farmu, ale pořád se mu to hodně líbí. Sárka se tam taky vždy těší – jezdí kolem stájí na motorce a pak vždy vypráví, na co lidožravého zase narazila – obvykle je to koza :-D.

Jo takže Theuška :) – příští rok už ho asi dáme do pokročilejší skupiny – taková ta základní komunikace s koněm už mu celkem jde a i vodiče už mu velmi často nedávají. Začínají se učit barvy koní (ne každej hnědej kůň je hnědej, věděli jste to?) a názvy různých částí jejich těla a jezdecké výbavy.

konici (5)

konici (3)

konici (2)

Plavání bylo letos nové. Jak jsem psala už dříve, v prosinci se najednou začal potápět a získal strašný drive se naučit plavat. Teď už přeplave bazén, skočí a vyloví cokoli ze dna a ovládá základy znaku a kraulu. Z hvězdic tedy bez problémů postoupil pro příští rok do Želv :-) a na oslavu si mohl skočit z 2metrové věže. Jo, toho on se nebojí.

swim (4)

swim (2)

swim (1)

Poslední, co nám skončilo až dnes, byla gymnastika. Na tu asi Theuška nebude výhledově ani dost silný ani ohebný, což zatím kompenzuje šikovností, nebojácností, vytrvalostí a vervou :). Nejvíc ho baví takové věci jako trampolína, kotrmelce a skákání – je to prostě hlavně atlet, zdá se. Příští rok by měl být zařazen do starší skupiny, takže se to asi definitivně rozsekne, kudy půjde dál.

gym (2)

gym (3)

gym (1)

gym (5)

Jinak samozřejmě jezdí na kole, běhá, plave, šplhá, skáče a umí i lyžovat! To všechno je důležitější než všechny organizované sporty dohromady. A ne na kroužky, ale na TOHLE se vždy budeme ujišťovat, že je v normálním životě čas.

IMG_7218

swim (3)

IMG_2498

Zatim bez komentare

Zatim ani slovo.

Budte prvni!

Chcete neco dodat?