Random header image... Refresh for more!

Vánoce zase bez sněhu

I u vás, že? :)

Dům není hotový (a nás k tomu netřeba), po sněhu taky ani památky, a tak bylo už dávno dopředu jasné, že letošní Vánoce strávíme pěkně doma, v teple, v Kataru. A do Čech radši pojedeme až sníh opravdu bude, protože čtyřletáci, skoro pětileťáci už na svah a do rukavic prostě patří, i kdyby jen na chvilku.

Na Štědrý den jsme si bílé Vánoce vynahradili aspoň tím, co zde zimu připomíná možná nejvíc – bruslením :). Pak uspat Sárunku a štědrovečerní program mohl začít.

vanoce2015 (2)

Jídlo připravujeme zpravidla den dopředu. Z klasického menu dost hrozilo, že dětem nebude nic chutnat. Proto jsme k bramborovému salátu udělali ještě hranolky, ke kuřecím řízkům ještě pečené kuře, ke sladkému máku noky. Kromě toho, že udržet je u stolu se ukázalo jako vždy nemožné, snědli k obědu každý po jedné tyčince (oplatce) s medem a tím se s námi rozloučili. Zamýšlím se nad tím, že možná nebude příští rok úplně hloupé udělat špagety! Jakýpak copak :).

vanoce2015 (3)

vanoce2015 (5)

vanoce2015 (7)

Theuška letos pořídil pro Ježíška speciální zvonek, který ke stromečku přichystal. Pustili jsme si Polární expres a venku se pomalu stmívalo. V nestřeženém okamžiku jsem vyběhla na střechu i se zcizeným zvonkem a nahrála do mobilu 3 minuty ticha a pak dvě várky intenzivního zvonění. Sice jsem na okolních střechách potkala asi 10 dost překvapených dělníků, ale přesně na knop jsem vše nahrála před muezínskou vsuvkou! Zvoneček zpátky ke stromečku a teď už jen u ovocné svačinky vyčkat tmy a odlákat dětskou pozornost. To se snáz řekne, než udělá, když jsou na Ježíškovské hlídce.

vanoce2015 (8)

vanoce2015 (4)

Děti, dáme si zmrzlinu? Eeee. Ukažte tatínkovi, jak seee… nandává do kornoutků?! 

Jak zmizeli v kuchyni, zavřela jsem dveře a spustila nahrávku. Tři, dva jedna teď. Jako slepice bez hlavy jsem pak běhala mezi skříní v pracovně a vánočním stromkem v obýváku, abych dárky co nejrychleji nanosila. Už jsem slyšela, jak mají všichni naloženo, tak jsem si ještě narychlo přes dveře taky objednala, vydýchala se :-D a šla si pro svou zmrzku. Stihla jsem to!

Výborná malinová! Všichni se sbírali k odchodu, ať nám neuteče pohádka. Jenže v obýváku pořád ticho!

Že bych to špatně nahrála?? Nebo pustila tak potichu, že to v kuchyni neslyšíme?

“Ještě ne, Theuško, ještě… počkej, tady ti to teče. Aaaa co takhleeee…. čokoládové posypky? Nebo počkéééj, tady jsou i barevné. ” 

Už?

“Ještě počkej, Theuško, ještěě…. ještěěě….”

CILILILINK.

CILILILILILILILINK.

Kdo to slyšel (nebo můj šutr na srdci), metelil ke stromečku. Tma, jen světýlka a dárky :). Blbě se vybaluje se zmrzlinou v ruce, ale nakonec se jí přece jen vzdali a začali rozbalovat. Úkol roznášet podle krasopisně nadepsaných jmenovek dostal samozřejmě náš začínající čtenář.

vanoce2015 (9)

Theo_krunyr_TMNT

vanoce2015 (1)

Sárunka neomylně nasedla na dřevěného houpacího soba, na toho jsme ostatně stejně zapomněli v celém montovacím shonu dát jmenovku :-D. Theuška jako první objevil ninja želví krunýř a dva meče, a jak už to tak bývá, nechtěl už rozbalovat nic dalšího! Nakonec se ale nechal ukecat a nějak jsme to všechno postupně vyškubali ven.

Až tak jsme to letos s dárky nepřehnali (a žádné další dárky se nám naštěstí nesešly :-)), takže největší radost:

  • kuličkodráha
  • krunýř a meče
  • čajová souprava
  • knížky

IMG_1887

IMG_1894

A tak jsou další Vánoce za námi. Atmosféra se pomalu vytrácí a dávám tomu ještě tak týden, než si s Ivanem uděláme pracovní večer a ráno už nebude po stromečku a dekoracích ani památky. Ale ještě na jeden dozvuk Vánoc se můžeme těšit – na zimní Slovensko, Prahu, Liberec a snad i na ten předpovídaný sníh, který jsme ale ochotni jet hledat skoro kamkoli. Bude Sárunčin první!

Veselé Vánoce a nový rok prožitý ve vděčnosti, spokojenosti a zdraví vám všem.

Zatim bez komentare

Zatim ani slovo.

Budte prvni!

Chcete neco dodat?