Random header image... Refresh for more!

Adventní kalendář 2015 – 2. část

A máme hotovo! Domečků celou malou (velkou) vesnici a myslím, že letos už jsme byli ke konci vyčerpaní všichni :-D. Něco na tom je zdlábnout každý den čokoládovou kostičku nerozpoznatelného tvaru a mít tak kalendář odbytý :-D. Ale uteklo to neskutečně. Opět se předem omlouvám za nedostatek fotek a nuznou kvalitu, ruce mám obvykle fakt plné.

adventnikalendar2015_finale

13. Kapři

Letos se nám lesknou. Super jednoduchý projektík s nůžkami, lepidlem a alobalem, jak už to při práci s rok a půl starou dopadá, a velkého to ještě pořád baví :o).

adventnikalendar2015_kapri

adventnikalendar2015_kapri

14. Darb El Saai

Projížďka na velbloudovi, to je taková až betlémská scéna, ne? :) Letos jsme odchytli dopoledne, kdy na tomto festivalu ke katarskému národnímu dni bylo snad 20 školních tříd. Ale tak propletli jsme se – na projížďku na velbloudovi, na expozici hasičů, na mixér poháněný bicyklem… Snad jen škoda, že toho nevymysleli více jinak než loni. A do večerního programu s davy a davy a davy lidí se nám zase nechtělo.

adventnikalendar2015_darbelsai

adventnikalendar2015_darbelsai

adventnikalendar2015_darbelsai

15. Zdobení vánočního stromečku

Letos jsme stromeček vytáhli ještě o pár dní dříve, ráno na děti čekal v obýváku (i s adventním domečkem a celkem jasným úkolem zamotaným v jeho větvích). Kvůli jedné malé skříňce, na jejíž místo stromeček přišel, jsem ovšem skončila s debordelizací 3 místností. Až se budeme jednou stěhovat, to nechci vidět!

adventnikalendar2015_stromecek

adventnikalendar2015_stromecek

16. Charita

To je taková povídavá aktivita – o dárcích a štědrosti, o tom, za co jsme vděční, a jaké to je, když to jiní lidé nemají.

No co by třeba Theuška dělal, kdyby mu jednoho dne zmizeli rodiče?

Oblékl by si skafandr, zmáčknul by tlačítko a objevil by se tam, kde jsme my. Přece.

A umí si tedy představit, jak se takové děti třeba cítí?

“Ten skafandr bych jim přece půjčil.” Jak je to jednoduché!

Nakonec se rozhodl, že chce přispět na opuštěné kočky. Což je dobře, protože OS Kočky-online by náš příspěvek dostaly jako každý rok. Pak jsme přispěli Lize lidských práv (hlavně na/za jejich očkovací a domporodní kauzy, ale je toho spousta dalšího, co je potřeba a nikdo jiný to nedělá!) a Diecézní charitě Brno za jejich práci v Bapske.

17. Třpytivá modelína

Patláma patláma, ale fakt to funguje! 8 kontejnerků barevné modelíny a dokonce z toho ty třpytky jako zázrakem ani nepelichají tolik, jak jsem se obávala :). Takže teď se nám kousky modelíny válejí už ale úplně všude. Ale dokud je to baví, tak to holt budu uklízet :-D.

adventnikalendar2015_modelina

adventnikalendar2015_modelina

adventnikalendar2015_modelina

adventnikalendar2015_modelina

adventnikalendar2015_modelina

18. Dárek pro koníky

Poslední koníci v tomto roce! Je nádherné počasí, takže ideální na projížďku po farmě a užívání si jízdy, i když tréninku to asi zas tak moc nedá :). Theuška jim pak přinesl jako dárek – pytel mrkve. Ňam ňam ňam.

adventnikalendar2015_konici

adventnikalendar2015_konici

19. Prskavky

V Carrefouru neměli, u nás v obchodě taky ne… To jsem trošku nedoplánovala! Dokonce jsou údajně už úplně zakázané kvůli požární bezpečnosti. Tak teď co?

Áno, našly se v kreáčové skříni (jako skořápky od vlašáků – tam je pokladů!), a tak jsme je natajňačku v obýváku vyprskali.

adventnikalendar2015_prskavky

adventnikalendar2015_prskavky

20. Vánoční pexeso a hry

Pořád se snažím, aby Theo začal hrát nějaké hry – zatím jsme to dopracovali na úroveň pexesa, člověčenezlobsů a domina, takže jsme šli tudy – dostali pexeso s vánočními motivy, zas taková zábava to ale nebyla, tak jsme aspoň potrénovali angličtinu na užitečných slovech jako sob a sáně :-D. A pořádně si zahráli něco jiného.

adventnikalendar2015_hry

Teď začíná hrát i Dobble, který baví i nás, vidím to růžově :)).

21. Obtiskávací a dokreslovací obrázky 

Vodovky už jsem asi zmiňovala, že jsou populární u obou dětí. Takže jsme zkusili malovat na jednu půlku čtvrtky a obtiskávat na tu druhou. A vycházelo to docela pěkně, trošku výtvarka s překvapením. Jinak je to dobrý projekt pod rodičovskou kontrolou, další dny, kdy se do toho pouštějí samostatně, až tak ne :-D.

adventnikalendar2015_obtisky

adventnikalendar2015_obtisky

adventnikalendar2015_obtisky

22. Pomeranče

Ovoce, které v poslední době vzaly dětičky na milost! A tak ho konzumovali a zpracovávali s o to větším nadšením. Původní pinterestový projekt zní: rozpůlte pomeranč, opatrně lžící po okraji vypracujte dužninu, aby ve středu zůstal ze středových “šlach” jakýsi knot. Naplňte polovinu olivovým olejem, aby se i knot saturoval. Do druhé poloviny vykrájejte otvory, knot zapalte a přiklopte. Krásně to hoří a svítí…

Realita: Získat knot je sakra fuška. Knot nehoří (nebo minimálně). Smrdí to :o).

Další lampičku jsme proto vyrobili s čajovou svíčkou ve středu a bylo to super.

adventnikalendar2015_lampicka

adventnikalendar2015_pomerance

adventnikalendar2015_lampicka

23. Cukroví

Loni jsme toho napekli dost, letos jsem měla ambici i na vánočku a ještě noc předem si študovala pletení z 9 pramenů. Ovšem na výrobě zatočených sušenek jsme se tak vyčerpali, že to je to poslední, co jsme letos upekli :-D. Vánočku zkazíme až za rok.

adventnikalendar2015_susenky

adventnikalendar2015_susenky

24. Společné foto na památku

Zrak vás nešálí :), moc se nám to nepovedlo! Tak dlouho virgloval Theo s foťákem na stativu nastaveným na samospoušť, až se z toho celý (foťák) zbláznil. A víc příležitostí dostat děti na jedno místo v jeden čas jsme už nedostali.

adventnikalendar2015_foto

adventnikalendar2015_foto

Adventu nazdar, uvidíme se za rok!

Zatim bez komentare

Zatim ani slovo.

Budte prvni!

Chcete neco dodat?