Random header image... Refresh for more!

Další podmořská dobrodružství

Konečně páteček! Ne takový, na který se čeká 7 dní, ale takový, na který jsme čekali 7 měsíců :) Takže byyyye, jedeme na dovolenou!

Původně jsme měli strávit 7 fantastických dní potápěním v korálových vodách severního Sulawesi, ale nakonec jsme si řekli když už tak už a přihodili k tomu ještě tři čtyři dny trekování džunglemi a po sopkách této oblasti a dva čistě zábavné dny v Singapuru. Juchů :)!

Bunaken National Marine Park


Zvětšit mapu

Sulawesi (dříve známé spíš jako Celebes) má podobně jako Borneo, které jsme navštívili loni, jednu nejrozsáhlejších podmořských korálových soustav na světě, ve které se prohání i největší diverzita podmořského života. Nahánět zde jde skoro cokoliv od droboučkých rybiček, měkkýšů a korálů až po velikány typu mant a kladivounů. Když má člověk štěstí samozřejmě. Tak nám držte palce!

Potápět bychom se měli především v národním parku Bunaken, najdete ho asi na každém seznamu top světových destinací pro potápěče i podvodní fotografy. S viditelností kolem 25 metrů a teplotou moře kolem 27 stupňů (teď v dubnu) je to prostě ideál. Navíc je to oblast pod zvláštní ochranou, takže se tu samozřejmě nerybaří a vstup je jen na zvláštní povolení (i pod vodu).

Lembeh Strait, Indonésie

Jeden den bychom měli strávit i na východním pobřeží severního Sulawesi a užít si i pár divů v průlivu Lembeh Strait, kde se schovávají ty unikátnější z unikátních. Předpokládám, že to zas budou nějací neskuteční mořští koníci, na které člověk potřebuje lupu i atlas zároveň, což obojí v běžné výbavě jaksi postrádá :) No těšíme se moc.

Insha’Allah se na fotky můžete těšit za 14 dní, nebo si někdy skočte do IMAXu na Under the Sea, které se natáčelo poblíž. Neskutečné, a přece :)

Veselé Velikonoce i vám všem!

Zatim bez komentare

Zatim ani slovo.

Budte prvni!

Chcete neco dodat?