Random header image... Refresh for more!

Hlavně zdravíčko

Jak to bylo s Theuškovou první velkou nemocí, aneb 10 dní mizérie, jeden výlet na pohotovost a první antibiotika.

nemoc_5.2014

 

Je to vždycky blbý, když se dítě uprostřed noci probudí s neutišitelným pláčem. A brečí a brečí, vedle sotva uspaného novorozence – no prostě blbý dvojitě. Když ani po hodině nešlo Theušku uklidnit, napadlo mě zeptat se na ucho. A jo, bylo to bolavý ucho! Tak jsem kluky vypravila na pohotovost a zůstala doma se Sárou. Šlo to celkem rychle – do hodiny byli zpátky se sirupem na oplasknutí sliznic, sirupem na bolest a antibiotickým práškem. Theo navíc nahatej, protože se cestou zpátky pozvracel (asi ze stresu) a bez bot, zapomenutých u silnice, když ho Ivan svlíkal z toho nejhoršího.

A druhej den do práce. Poctivě jsme dávali atb schovaný ve snídaňovém džusu a podle stupně pláče a mrnčení sirup na bolest. Každý den nás čekala hromada hysteráčků kolem prakticky čehokoli, nebylo mu prostě dobře a sám nevěděl, co se sebou. Spal po kousííííčkách přes den i v noci a nonstop poplakával. Na nervy, fakt.

Ve středu jsme byli objednaní na 3letou a 1měsíční kontrolu, na ucho už si tou dobou nestěžoval a ani doktorka v uchu nic neviděla. Stejně jako dr. na pohotovosti vyslovila podezření spíš na zánět dutin a poradila nám dobrat atb a k tomu pořádně vystříkávat nos, aby se spustila rýma.

V pátek pořád stejný. Občas stížnosti na bolest ucha, nevrlá nálada. Nastoupila ale aspoň příležitostná teplota podobným zánětům nápomocná. Nikdy to ale nevylezlo nad 37,2 a nevydrželo déle než pár desítek minut.

Až konečně o víkendu, po 7 dnech se sputila rýma! Znovu ho začalo víc bolet ucho, jak se v něm měnil při smrkání tlak, ale celkově už mu bylo mnohem líp.

No a v neděli se probudil takhle ozdobený…

nemoc_5.2014

Evidentně doprovodným příznakem zánětu dutin, když rýma sestoupí do těch vysmrkatelných dutin, je omezení krevního toku v malých cévkách. Zmizelo to za asi 24 hodin společně s posledními zbytky rýmy. Ještě jsme dali pár dnů odpočinku, ale tahle nemoc už je naštěstí opravdu za náma :). Nakonec nějak si tu imunitu vybudovat musí.

theo_5-2014

Zatim bez komentare

Zatim ani slovo.

Budte prvni!

Chcete neco dodat?