Random header image... Refresh for more!

Adventní kalendář – 2. týden

Druhý týden našeho adventního kalendáře má osm dní (zázraky snad ani nemohou být o adventu považovány za nějakou anomálii :-)), čímž elegantně uzavřeme katarskou část adventního kalendáře. Zítra… zítra už nás budou muset dopisy následovat na našich cestách po vlastech slovenských a českých.

Tak jedeeeem!

8. Vánoční koledy a o čem to vlastně jsou? Jo, je to fajn si zazpívat, poslouchat zvonečky a sentimentální melodie, ale člověk musí tak nějak tušit, co se to tam s těmi králi, hvězdami a oslíky děje, že! Tak jsme připravili Theuškovi nejdříve malý Betlémek, nad kterým jsme se krátce seznámili se všemi postavami vánočního příběhu :-). Celou scénu si Theuška taky nezapomněl vybarvit, vhodnou herodesí barvou :-D, a pak jsme se konečně mohli pustit do těch koled. Když nám CDčko dohrálo, povídá: “To byly ale krrrásný písničky.”  – “Theuško, pustíme ještě jednou?” -“Už né.” :-D

advent2013_08

9. Dárek: Razítka. Začalo to andělíčkem a velkým razítkem s naší (už neplatnou) adresou, které T. říká “razítko s tatínkem” :D. Docela ho to bavilo, vlastně potiskaných máme asi pět A3, nejlíp jedno razítko přes druhé :).

advent2013_09

10. Pomáháme druhým. Přispěli jsme na občanské sdružení Nedoklubko, které se zabývá pomocí nedonošeným dětem a jejich rodinám (sami jsme od toho nebyli daleko), a taky na opuštěná a nemocná katarská zvířata. Samozřejmě jsme nezapomněli ani na dárek pro ty naše dvě štvornožky, ale zrovna drobnost se Theuškovi vybrat moc nepodařilo :-D

advent2013_10

QVC

11. Funday. Ještě nám doma zbývala poslední vstupenka do “soft-play”, kde jsme už nebyli možná několik měsíců. Tak proč ji nevyužít? Theuška si to tam vždycky hrozně moc užije. A tak to bylo i ve středu :).

advent2013_11

12. Stavění sněhuláka. Sněhu nebylo :-), ale poradili jsme si! Jeden sněhulák “velkej” a druhej “svíticí”! Tohle Theušku moc a moc bavilo a lucerničku si poctivě každý večer sám sfoukává.

advent2013_12

13. Gondola s tatínkem. Byla to jeho první jízda, tak mu musel Theuška všechno ukázat :)

advent2013_13

14. Zahrajem si kuželky? Tak to si je ale nejdřív musíme vyrobit! A pak je můžeme rozmetávat třeba celej den :) Zatím nejúspěšnější projekt tohoto týdne a asi se ke kuželkování ještě mockrát vrátíme.

advent2013_14

15. Běhání po sněhu. Tahle jednoduchá aktivita s bublinkovou fólií nám pořád nějak ne a ne fungovat…. trik je v tom, že sice nám dospělým těžkotonážníkům stačí se po ní projít, děti musej běhat! Ahaaaa, no tak už to funguje skvěle :-) A samozřejmě na konci dráhy máme nyní zase… kuželky :-D. Jak praktické.

advent2013_15

Hezkou adventní neděli!

Zatim bez komentare

Zatim ani slovo.

Budte prvni!

Chcete neco dodat?