Random header image... Refresh for more!

Fantastické zítřky

Doha je malinká, ale opravdu dramaticky rychle roste. Za poslední 2 roky přišlo do Kataru nejméně 600 000 nových lidí, což je na původním miliónu už celkem znát.

“Centrum” města – dá-li se to tak nazvat – tvoří West Bay, zálivová část Dohy s mrakodrapy, kancelářemi, City Centrem a nulou mešit. Plán je, že by na těchto několika čtverečních kilometrech West Bay mělo do několika let stát celkem asi 800 nových věží! Mimo jiné kvůli nim se také staví nové letiště, protože z toho starého už mají vzlétající letadla problém s QTelem (to je ta “malá”, 25poschoďová bíle svítící blecha vpravo).

Future

Není to úplně reálná vizualizace, protože některé už existující věžáky zde chybějí. Ale zřejmě se to zakládá na nějakých taky už existujících představách o tom, jak Doha “dožene” Dubaj, kterou teď brzdí světová hospodářská krize.

Takhle nějak vypadá podobná část West Bay v roce 2008.  QTel opět vpravo, ale poměrově ještě ne taková blecha.

2008

A ještě dvě historické fotky z roku 2004, kdy jsme ještě ani my nevěděli, kde že ten Katar vlastně je… a stejně jako vám nám to tehdá bylo fuk :-) A kdy QTel skutečně byl nejvyšší budovou na Cornichi.

2004

2004 - West Bay z letadla

A ještě o pár let dříve se po tomhle vyprahlém kusu země spokojeně proháněli velbloudi a všichni hloubali, jestli jim ta ropa vůbec někdy k čemu bude :)

2x reakce nize

1 Janči { 07.02.2009 v 1:55 pm }

Ty historické fotky jsou fantastické! Kde jste je sehnali? Taková proměna během několika let.

2 Veronika { 10.02.2009 v 1:19 pm }

Na internetu najdeš dneska všecko :)

Chcete neco dodat?