Random header image... Refresh for more!

Hlásit se to musí (léto 2013)

Ty nejlepší letní hlášky našeho čím dál užvaněnějšího syna jsem si musela zapsat, protože se na nich bavíme dodnes.

Tak například. Theo prolézal u babičky tyč s naskládaným naškrobeným prádlem. Po několikátém průlezu tyč samozřejmě spadla a veškeré prádlo se sesypalo na podlahu. Všichni jsme ztuhli. Theuška na nás z tý hromady kouknul a pravil: “Spadlo ti to.” A hrál si dál.

 

Utíká pryč neznámým a nepředvídatelným směrem. “Theuškooooo!” – Ledva se otočí: “Hned čijduuuu.” No to určitě.

Olizuje vařečku namočenou v rozpuštěným másle. “Ňam ňam ňam”. Máslofil.

Běhá po bytě. “Pocem mouchó. Já tě chytím!” Ale jak by ji mohl chytit, když o jeho záměru předem věděla, žeano.

Krmíme Lenky kočku Majdušku. Theuška si k ní dřepne, skloní hlavičku, aby si koukali z oka do oka, a ptá se: “Máš to dob.ý, kočičko?” 

Hází mi ručník na hlavu, myslela jsem, že si hrajeme na schovávanou. “Theuško, proč mi dáváš ten ručník na hlavu?” – “Aby na tebe nefoukalo”. Takže dík!

Pečeme oběd v troubě. “Musíme počkat, až to dot.oubí”. 

Procházíme autosalony a čekáme na pána, aby se nám věnoval. Theuška obchází červenou (asi) Fabii a povídá Danovi: “To je ale pěkný autíčko. Už se na tebe těší!” 

“Hopsá! Hopsá!” Když tak dělá Hop, Theuška nemůže již nikdy skákat jinak.

Theuška sedí na místě vozky v autentickém kočáře. Dokonce bičík jsem mu vytáhla, jen ty koně neměl. Sedí tam s tím bičíkem, visí z něj kožený řemínek a spekuluje: “Není koník. Chytim si koníka”. Když se takovou podobnou věcí daj chytit ryby…

Na Agrokomplexu procházíme kolem klícek s pětidenními žluťoučkými kuřátky, která zobají zrní. “Kužátka papat.” – “Ano, Theuško, kuřátka papaj.” – “Theuška kužátka papá.” Aha.

“Není kyselý?” Pravidelná kontrola před požitím, zda nedostává perlivou vodu, kteroužto jsme jednou omylem koupili (byla kojenecká!)

Vycházíme delší kopec. Skoro nahoře se Theuška zastaví a vztáhne ke mně ruce. “Těžký. Moc těžký. Ke mně!” A dál už se, chudák utrmácená, nese.

3x reakce nize

1 Janca { 09.09.2013 v 11:10 pm }

Ha ha ha, musím se smát. To je prima ty perly zapisovat, stojí to za to!! My se tu take diky Emcine vyridilce každy den popadame za břicho. Deti v tomhle veku dokáži byt úplne si sezrani ;-).

2 Mamka { 13.09.2013 v 10:32 am }

Pro mě nejlepší hláška:
“Líbí se ti, Theuško, v parku?” – “Líííbíí! … Teď k moži.” :D

3 Veronika { 13.09.2013 v 7:28 pm }

Jó, ta se taky povedla! :)

Chcete neco dodat?