Random header image... Refresh for more!

Vrány vedrem nepadaj

Ať předpověď říká, co chce, když někde má pršet, bude to u nás pod Ještědem. Ale víte co, ono to ani lachtanům ani úředníkům ani čerstvýmu milovníkovi gumáků naprosto nehne brvou :).

gumaky

A to já jsem tu předpověď počasí při balení sledovala! 23 až 24 stupňů, polojasno – tak to máme troje kraťasy, trička z krátkým rukávem, svetr nepotřebuju, deštník už vůbec ne, nepromokavý kalhoty naprostá zbytečnost… No aspoň že pršet začalo až ve čtvrtek.

IMG_5678

Ty krásný gumáky koupila Theuškovi mamka.  Nejdřív jim teda moc nedůvěřoval, a už vůbec ne tomu, že v nich do tý vody fakt může stoupat. Ale samozřejmě netrvalo dlouho a do kaluží skákal s rozběhem a do minuty byl mokrej od pasu dolů :D Jediný dlouhý kalhoty jsem proto každý ráno dosušovala fénem!

Pěkná byla i tradiční návštěva zoo (i když taky lilo). Nejvíc se asi líbily žirafy, kterým jsme z voka do voka koukali v zimě zevnitř jejich pavilonu a teď z venkovní vyhlídky. Mají jich v Liberci osm a stydlivé moc nejsou. Parádní je taky krmení lachtanů, bílá tygřata a slonice. Theuška vypráví, jak “soník vysypal písek si na zádíčka. A na havičku.” :) A jak tam jel vláčkem. My všude musíme jet vláčkem. Nebo aspoň tam tambají.

2013-07-08_CR2

U našich na zahradě taky poprvé ochutnal rybíz přímo z keře.

Prababička mu ukázala, jak si má olíznout prst a vymáchat ho v cukru.

Dědeček ho povozil na zahradním traktůrku (jen v garáži).

Dvakrát šel spát až v deset.

Poprvý viděl Včelku Máju a Králíky z klobouku a oboje ho nadchlo.

Zdravý, nezdravý, dobrý, špatný… Zážitky prostě :).

2013-07-08_CR1

1 reakce nize

1 babina { 17.07.2013 v 12:47 pm }

tak ten dážd pošlite do Nitry, nech nemusíme polievať každý deň.No a ako dobre, že si záhradné povinnosti Theuško nacvičil už minulom roku na nitrianskej záhradke, teraz sa mu to zíde, tak s polievaním ako aj s oberaním, ale jahody, maliny aj ríbiz už asi nestihnete, ale bude iné, hrušky, jablká, rajčatá, cukiny takže už sa tešim. Všetkých pozdravujem

Chcete neco dodat?