Random header image... Refresh for more!

Nejoblíbenější knížky

Kížku! Kížku!”

“Kížkůůůůů!

A jakou si donese? Chvíli přebírá, vybírá, ale určitě to bude jedna z těchto. Jeho momentálně nejoblíbenější.

Knížky 2012

1. Kořenové děti (Sibylle von Olfers)

Jednoduchý veršovaný příběh o tom, jak se děti, coby ještě kořínci, připravují na léto, aby se na zimu vrátily k mamince Zemi. Knížka je originálně z roku 1906 a je úžasná.

Knížky 2012 - Kořínci

Děti už jsou nachystané v barevných oblečcích a vyrážejí do světa.

2. First 100 Words

Devět obrázků k jednomu tématu na každé stránce – zvířátka, domov, oblékání… Musím říct, že skoro všechna tato slova už Theuška zná a pojmenovává, výběr je to totiž celkem dobrý. Možná i proto ho tak baví.

3. Where’s Spot? (Eric Hill)

Na každé stránce schovávačka s jiným zvířátkem, to najdeme, ale nehledáme – hledáme malé štěňátko, které se mamince schovalo v košíku.

Knížky 2012 - Spot

V hodinách taky není. Tady je “ssssssss”.

4. První říkadla pro nejmenší a Česká říkadla

Jednoduché české básničky, říkadla a písničky (Běží liška k Táboru, Pec nám spadla, Paci paci pacičky, Pekař peče housky…). Člověk by nevěřil, že je to furt dokola o liškách a zajících :-D. Najdou se tam sice i dost zvláštní kousky (které nenápadně přeskakujeme), ale celkově je to pěkný výběr se slušnými, pro malé dítě i dobře ilustrujícími, obrázky.

5. The Very Hungry Caterpillar (Eric Carle)

The Very Hungry Caterpillar

Ano, stále oblíbená knížka s dírkama… a teď taky abíčkem, huštičkou, agodou a pomančem

 

6. The Very Busy Spider od Erica Carla

Stejně úžasně naivně namalovaná pohádka o pavoukovi, který spřádá pavučinu mezi ohradníky. Chodí kolem něj zvířátka, chtějí si s ním hrát, ale on má moc práce s pletením sítě. Pavučina přibývá a je vystouplá, takže ji děti můžou objíždět prstíky. Když je hotová, je už tma, stránka je černá… a zde se prstíky hodí nejvíce. Je tam!

7. The Selfish Crocodile (Faustin Charlese a Michael Terry)

Taky skvělý dárek. Zlý krokodýl vyhání zvířátka od “své” řeky, ale když ho rozbolí zub, nikdo mu nepomůže. Jen malá myška, která se ho nebojí, a která ho nakonec přesvědčí, aby byl na ostatní hodný. Nádherné, akční ilustrace.

Knížky 2012 - Krokodýl

Putování zvířátek za vodou.

Volba nás dospělých by se lišila zatím jen nepatrně (to nás teprv čeká). Svorně tedy fandíme Kořínkům a Krokodýlovi, ale určitě bychom protlačili ještě jiná zvířátka a roztomilé veršíky od paní povinné školní četby :).

Přihodíte mi i další tipy na knížky pro 2leťáky, které prostě musíme mít?

Zatim bez komentare

Zatim ani slovo.

Budte prvni!

Chcete neco dodat?