Random header image... Refresh for more!

Kulový blesk

Zbytky naší české pozůstalosti ležely (teď už roky) uložené v mnoha krabicích v naší pražské ložnici. Už to fakt chtělo něco s tím udělat – zredukovat, porovnat, vyházet, prodat… a udělat si ložnici útulnější i na dlouhé letní pobyty. A tak jsme se do toho minulý týden pustili.

(Omluvte prosím sníženou kvalitu fotografií, máme ruce vytahaný až na zem. Krom toho asi ani nevím, kde je foťák. No ale fakt kde? :o) Nabíječka už se našla v Liberci… hmmm).

1. Nejdřív čistka. Papíry, oblečení, boty, knížky, nádobí, elektronika, starý peřiny… pokud jsme k tomu neměli sentimentální vztah, nebo to nebylo škoda někomu věnovat anebo jsme to asi nechtěli v budoucnosti používat, šlo z domu.

Včetně skříněk, které jsme si přistěhovali už z Modřan (tady to bylo se sentimentální hodnotou samozřejmě na hraně), ale sem se co do kombinace úložných i užitných prostor moc nehodily. Odvezl si je mladej študák do novýho bytu – dvě velké skříně, 4 nízké policové skříňky a dvě maličké prosklené. Bude za kinga :).

Všechen obsah skříní se nyní ovšem válel po Lenčině posteli (to byl taky jedinej nábytek, kterej jí teď v ložnici zbyl :-))), u nás ve druhý ložnici po zemi, v krabicích a v půlce obýváku. Dvaašedesátkrát denně to Theuška přestěhoval. Něco najít? Pche. Lenka se ráno budící zabalená do ramínek? Vtipné jak komu :-D.

Kulovyblesk - loznice predtim

2. Ikeaaa :) 8 kilo na zádech, 100 kilo na vozíku, následně v malé Ibize, ve 2+1 lidech. Slušnej výkon a dalších 440 kilo objednáno po víkendu.

Kulovyblesk - Ikea

Za odměnu si dáváme v Měšicích točenou zmrzku, zatímco úplně vyčerpaný dítě spí.

Kulovyblesk - zmrzlina

3. Vyklízíme chodbovou skříň.

Kulovyblesk - chodba predtim

Ještě týž den montujeme první komodu a Lenka se konečně vejde líp do postele :-). Theuška samozřejmě asistuje.

A v neděli dáváme dokupy i komodu druhou.

Kulovyblesk - komoda2

Kulovyblesk - komoda

Kulovyblesk - komoda

Kulovyblesk - komoda

4. Ivan po 4,5hodinové cestě ze Slovenska pomáhá ještě přesunout chodbovou skříň k nám do naší ložnice jako  nyní hlavní úložný prostor. Zredukovaný zbytek krabic se do ní překvapivě pohodlně vejde!

Kulovyblesk - loznice

Mezitím si přijede jinej student pro Lenčin pracovní stůl :-).

5. Máme v druhé ložnici složených 28 krabic, které se postupně (a strašně pomalu) mění v Lenčinu velkou šatní skříň a novou úložnou megaskříň do chodby.

Kulovyblesk - chodba

Kulovyblesk - chodba

Kulovyblesk - chodba

Kulovyblesk - loupacka

Kulovyblesk - chodba

Hotovo, pro letos doskříňováno.

1 reakce nize

1 mum { 22.08.2012 v 1:22 pm }

To sa Vám ale pracuje, keď v Prahe dodávajú nábytok aj s pomocníkom a bez Theuška by ste to asi ani nedali dohromady (a že pekne pasuje do tej skrine)

Chcete neco dodat?