Random header image... Refresh for more!

Víkend s dětmi v Ománu

Už někdy v dubnu padlo rozhodnutí, že jediná možnost, jak to tady do léta (aspoň toho kalendářního) vydržet, je někam vypadnout :). Tak jsme daly s Liss hlavy dohromady a vymyslely si prodloužený víkend v Ománu. Krásný resort, pokojíky s terasami, auto k dispozici… prostě paráda. A pak nám ve čtvrtek uletělo letadlo. Ups!

Omán - odlet

Ten den to byla prostě honička, odlétat jsme měli ve 3. Liss dorazila s Izzy na poslední chvíli, Richard nemohl vymontovat z auta sedačku, měli jsme hlad. Když už jsme se konečně (a včas) proplazili letištěm a sedli si k jídlu, nějak z nás veškerý stres opadl. Kluci zařizovali dál věci do práce, my jsme se v klídku staraly o oběd pro děti, a když nás 4 minuty po zavření gate  odmítli pustit do letadla, náramně jsme se tomu divili.

No nic – show must go on!

Přebookovali jsme se na další let (za 5 hodin),  Theo skoro v ten okamžik usnul v Manduce a Izzy objevila kouzlo sjíždění molitanové hory v dětském koutku ďábelskou rychlostí. Liss donesla kyblík zmrzky se 4 lžičkama, večeři jsme zmákli v letištní loungi, zatímco děti mezitím mučily každý svoji plyšovou opici, a čas rychle utíkal. Věta letušky “tohle letadlo už prosím vás nezmeškejte,” se stane památnou hláškou tohoto výletu :-D :-D :-D.

Letiště omalovánky

Letiště zmrzlina

Odletěli jsme? Odletěli.

V Muscatu na nás už čekalo objednané auto, do kterého jsme naházeli celou bagáž, naložili hyperaktivní Izzy a spícího Thea a o půlnoci konečně dorazili do hotelu. O pět hodin později, než bylo v plánu, mrtví únavou, ale pořád ještě ve čtvrtek! :)

V 7 ráno se Ivan s Richardem vyplížili z pokojů a vyrazili se potápět. My jsme se prospali o trošičku dýl, ale v půl 9. už jsme se sešli s holkama na snídani. A už jsme to mohli rozjet na plné pecky – tři dny, kdy naší jedinou starostí bylo najíst se, nakrmit, spát, uspat a rozhodnout se (pečlivě) mezi bazénem, mořem a línou řekou :). Fakt náročný!

Omán - Shangri-la

Shangri-la

Omán - Děti snídaně

Děti dlabou snídani

Omán - Richard potápění

Rich a muréna

Omán -  my3

Rodinka po koupání

Omán - Neesoni

Rodinka po obědě

Omán - Theo v bazénu

Theo plave

Omán - Theo v potápěcím tričku

Malej potápěč

Omán - Theo bazén

A co je neméně důležité, večer, když děti usnuly, jsme se všichni rozvalili na terase, objednali si večeři, otevřeli whisky a klábosili jsme a smáli se až do pozdních nočních hodin, než jsme se zavrtali do postele k našim dávno odfukujícím potomkům.

Omán - odpolední šlofíček

Bez spánku není dovolená

Omán - Shangri-la terasa

Důležitá terasa :)

Byl to prostě absolutní relax, přesně tohle jsme potřebovali. “Dobíjení baterek” je naprosto vystihující.

Letadlo zpátky jsme stihli na první pokus.

:)

Všechny fotky zde.

1 reakce nize

1 A. { 06.06.2012 v 12:15 pm }

Co mi to děláš?! Úplně se mi závistí zkroutily prsty na nohou:D
A zmeškaný letadlo… konečně se to povedlo i někomu jinýmu! (i když mě teda tenkrát pustili, když viděli, že jinak se tam rozbrečím;)

Chcete neco dodat?