Random header image... Refresh for more!

Katarští pštrosi

Konečně jsem se i já dostala na výlet na “Ali Babu” a do chráněné rezervace Brouq Nature Reserve, a doplňuji tímto Ivanův nedávný článek na toto téma. Co se totiž posledně nepodařilo pořádně pozorovat, jsou velká stáda (?) pštrosů, která žijí v oáze okolo dědinky.

Pštrosi Katar

Je to paráda pozorovat tyhle majestátní 2+ metrové ptáky, jak se při chůzi nakrucují, při boji o jídlo roztahují “chlupatá” křídla, jak se rozbíhají (modlete se, aby nikoli směrem k vám), anebo jak jen po každém zobnutí šponují krky a obezřetně kontrolují okolí. S tak bachratým tělem a hubenýma nohama a krkem je až k údivu, že tohle zvíře udrží rovnováhu.

Pštrosáci se tu shromažďují hlavně kvůli péči, kterou tu mají – dostávají tady vodu a krmení a vůbec jim nevadí, že z opodál přistaveného zásobníku a železných koryt. Okolní stromy navíc poskytují blahodárný stín ve žhavém létě a volný prostor k životu se rozkládá na míle daleko. Podle upozornění správy rezervace se tu dají najít i pštrosí hnízda, ke kterým je ale pochopitelně zákaz se přibližovat (což by ale jistě hlídací pštrosice turistům připomněla bez servítků daleko dřív, než by ta gigantická vejce byli schopni koutkem oka spatřit).

(Za fotku díky Ivovi).

1 reakce nize

1 e1 { 19.11.2008 v 3:26 pm }

Veronika sice tvrdi, ze sa to do tematu uplne nehodi ale zhodou okolnosti som mal moznost ochutnat grilovany pstrosi stejk. Mozem vrelo doporucit. Stavnaty a uzasne jemny …

Chcete neco dodat?