Random header image... Refresh for more!

O výrůstku

Samozřejmě že každý rodič chce, aby jeho dítě bylo zdravé, chytré, šťastné!

Theo se narodil skoro o čtyři týdny dřív, těsně na hranici, kdy byl ještě považován za nedonošence. Stejně jsem ale strach nějak neměla, měla jsem prostě pocit, že je všechno v pořádku. Byl “velkej”, silnej. dopečenej.

U levého ouška měl maličký kožní výrůstek, o kterém jsme si nemysleli nic zvláštního. Prostě výrůstek. “Preauricular tag”  dle propouštěcí dokumentace z porodnice a žádanka na sono ledvin a test sluchu. Ukázalo se, že v souvislosti s tím, kdy se tyto tagy vyvíjejí, mají některé děti zvýšenou pravděpodobnost postižení sluchu nebo ledvin. Stále se ale jedná asi jen o 8 promile (z dětí s tagy).

Theo 3 dny - tag

3 dny

Theo ear tag

8 měsíců

Sono ledvin dělal Theovi doktor ve stejné ordinaci jako prvotrimestrální screening. Pomatlal mu bříško modrým gelem a dobře si prohlídnul ledviny, močovej měchýř i všechny hadičky mezi tím. A pak ještě od zádíček. Shledal, že tady je všechno v naprostém pořádku. Super :).

Když jsme dorazili na test sluchu, Theo zrovna v kočárku spal. Doktorka zašeptala, že mu tedy jenom takhle nasadí sluchátko do ucha a změří odezvu na různé zvuky. Theo se ani neprobudil a do “Hearing Certificate” dostal zápis Passed – prošel. Opakovaný test ve 2 měsících dopadl stejně. Theo slyší dobře :).

Co s tagem? Asi nic. Vypadá opticky čím dál menší (asi jak mu roste hlavička). Dal by se prý odstranit coby kosmetická záležitost, ale my k tomu nevidíme žádný důvod, leda by mu časem vadil (třeba při holení a to už bude dost velkej rozhodnout si to sám :-)).

Nedávno jsme se náhodou potkali s Ivanovým kolegou z práce a jeho manželkou. “Ten bude moc chytrej,” prohlásili radostně. “Má totiž tady ten výrůstek. To se u nás v Číně věří, že značí chytrost.”

Vida :-).

“A bude mít štěstí, říkali nám v Thajsku na každém rohu,” sdíleli s námi nedávno známí s holčičkou, která má “tag” taky.

Takže si to přejeme dál – zdravé, chytré a šťastné dítě.

3x reakce nize

1 Mamka { 13.03.2012 v 4:12 pm }

Vždyť to víme dávno, že je dokonalej !!!

2 Veronika { 13.03.2012 v 5:06 pm }

No tak to je přece jasný!

3 Mamka { 13.03.2012 v 11:48 pm }

A hlavně, má krásný úsměv s kterým nešetří, veselé oči a nakažlivý smích! Do dospělosti ohromná deviza!

Chcete neco dodat?