Random header image... Refresh for more!

“Dárky se přece rozbalují až po večeři”

No to sice joo, ale my jsme tuto tradici letos znectili z ryze praktických důvodů. Thea večeře nezajímá, že ano – ryba, bramborový salát, zelňačka – žádný kojenecký hattrick. Zajímají ho dárky! A ani ty až tak moc ne :-D.

Vanoce2011_vybalovani

Stromeček jsme vybalili z krabice jako obvykle 23. prosince. Theušku moc nebral, narozdíl od výzdoby :). O ozdobení a rozsvícení jsme se proto raději postarali zatímco spal, a tak ho čekalo pěkné překvapení po probuzení. Jů, tohle tady předtím nebylo! Tradici, že stromeček nosí Ježíšek asi dodržovat nebudeme. Spíš se přikláníme k verzi, že Ježíšek nosí dárky a my zdobíme stromeček, aby věděl kam :o).

I bramborový salát a čočkovou polévku jsme připravili den dopředu, zelňačku jsme vytáhli z mrazáku, cukroví jsme nakoupili. Úspora času a energie kde se dá, lidi!

Na Štědrý den v pět hodin odpoledne, kdy už byla černočerná tma, jsme rozsvítili stromeček, připravili pod něj dárečky a nechali je svému (Theovu) osudu.

Vanoce2011 002

Přelézal od jednoho dárku k druhému, zatahal za mašličku a už mazal k dalšímu. Překvapivě ani trhání papírů ho moc nebavilo. Pod stromečkem jsme tak až společnými silami našli od Ježíška provlíkačku a dřevěné puzzle. Až když se po straně navršila dostatečná hromada svlíknutých balicích papírů, zjevila se i hlavní atrakce večera – skákat do nich šipky :).

IMG_8632

Ještě jsme narychlo vybalili dárky pro nás a šli jsme prozkoumat Theův hlavní vánoční dárek – herničku :). Trošku pohrabal v krabicích, zjistil, že na koberci se neplazí tak dobře, jako na dlaždicích a už si mnul očička. Sedmá hodina odbila. Tak honem svlíknout overal s jelenem :), šup do vaničky, pohoupat u ukolébavek, nakrmit a první rodinný Štědrý večer byl ten tam.

Vánoce 2011

Potom jsme si teprve s Ivanem připravili tradiční štědrovečerní večeři a našeho oblíbeného Anděla Páně s Ivanem Trojanem, od kterých jsme už jen tu a tam odbíhali znovu uspat Theušku.

Protentokrát jsme si večerku trošku protáhli, ale stejně to uteklo po čertech rychle.  Jako vše krásné a příjemné v životě s malým dítětem. Veselé Vánoce!

A malá vánoční fotogalerie je na Picase.

1 reakce nize

1 babina { 02.01.2012 v 1:26 pm }

prekrasne ste si to vymysleli, blahozelame

Chcete neco dodat?