Random header image... Refresh for more!

Tipy do výbavičky na prvních 6 měsíců

Hotových výbavičkových seznamů najdete na internetu desítky – přehledně roztříděných podle ročních období, pohlaví nebo rodinného rozpočtu. Vyskytuje se v nich i proměnlivé procento blbostí, ale na to si asi musí každý přijít sám (nápověda – trička, polštářek, pěna do koupele… už mlčím). Můj výběr obsahuje jenom 10 top věcí, které se nám za prvních 6 měsíců nejvíc osvědčily a zřejmě na většině takových univerzálních seznamů ani nejsou.

(Jakto??).

Třeba se vám budou taky hodit!

1. Babylegsy. Pletené návleky na nožičky, které zateplují, ale na rozdíl od tepláčků (džínů?) se nemusejí na přebalování ani rozepínat, natož svlíkat.

Babylegsy

2. Bepanthen Levný, použitelný na zadeček (je-li nutno) i kdejakou odřeninu či škrábanec u dětí i dospělých.

3. Šátek a/nebo nosítko. Ne každé miminko je v kočárku spokojené, ne všude se s ním snadno dostanete, ne všude se vám s ním chce. Většina dětí se ráda nosí, většina rodičů se ráda tulí :). Super praktické a nemusíte mít ruce vytahaný až na zem.

Hopp_Manda

4. Základna na autosedačku. Zdálo by se zbytečný výdaj, ale pokud často jezdíte autem (já), máte krátký bezpečnostní pás (třeba v Ibize to bylo tak tak) nebo komu miminko v autě rádo spí, tak se stokrát vyplatí. Kontrola isofixu v autě je ale nutností.

5. Kroužky. Hračka ideální do rozvíjející se ručičky i na tlačící se zoubky. Dají se používat po jednom i po pěti, spojovat barevně i tvarově a jdou snadno přichytit proti pádu (a když ne, tak je jde i vyvařit). Žádnou jinou hračku nebudete tolik “potřebovat”.

Kroužky

6. Lehátko. I matka je jen člověk, má hlad a nemá ráda bordel :). Ale co mimi? No bude se samozřejmě spokojeně koukat, jak se háže prádlo do pračky, jak se vaří, jak se meje nádobí. Nehledě na to, že někdy se v něm dají uhoupat do spánku :).

Lehátko

7. Separačky (pro uživatele látkových plínek). Perfektní vynález, i proto se už dneska plenky nevyvářejí, a přece vám nezůstane flekatá výbava! V nouzi se dají použít i jako kapesník, na utření slin, na úklid :-)). Dají se až 5x vyprat, takže v normálním provozu jsou prakticky nezničitelný.

8. Zavinovačka. Zapomeňte na volánky, dneska kraluje Swaddle Me. 2 sucháče, volný kyčle, rychlý a jednoduchý jak facka!

SwaddleMe

9. Kojící “zástěrka”. Můžete kojit klidně uprostřed Václaváku a i ten největší prudič, až pochopí, proč vám z pod “šatů” trčej nožičky, se na vás usměje.

Kojici cover

10. The Baby Book (Sears, 1993). Jestli si myslíte, že by se miminka měla dodávat s návodem k použití, tak to je on.

The Baby Book

Co byste přidali vy?

4x reakce nize

1 mum { 28.11.2011 v 1:35 pm }

sem – tam použiteľné babičky!!!!!!!!!!!!!

2 Veronika { 28.11.2011 v 5:48 pm }

:-)

3 tino { 07.10.2012 v 10:44 pm }

po troch mesiacoch nasej klarky som presiel tvoj zoznam a mame 7 z tvojich 10 tipov. dakujeme :)

4 Veronika { 09.10.2012 v 9:24 pm }

Tino, to je náhodička :-)

Chcete neco dodat?