Random header image... Refresh for more!

První plavání

Tak máme s Theem první dětskou aktivitu! Nakonec se nám podařilo dostat ještě do zářijové skupiny plaváčků a ve středu ráno jsme se tam poprvé vypravili.

Z materiálů Australské mezinárodní plavecké školy jsem pochopila, že skupina 6 – 12 měsíců má 12 dětí, a tak se moje těšení mísilo i s obavami. Nebude jich tam moc? Nebudou moc napřed, když začli už v září? Nebude voda moc studená? Nebude plakat? Nebude ho instruktorka nutit? Nebude se rovnou mět potápět? Takže jsem tam mířila s tím, že zkusíme spíš ostatní děti pozorovat, pak se na pár minut přidat a podle situace se vypařit.

A byly jsme tam dvě!, instruktorka citlivá a milá, voda příjemná a odcházeli jsme s širokým úsměvem :).

Lekce trvají jenom půl hodiny, což je tak akorát. “Plave” se v jedné části bazénu o hloubce asi metr dvacet, kde je po straně spousta pomůcek a hraček. Instruktorka na nás měla hromadu času, ještě navíc proto, že Austin (8měsíční chlapeček, souplavec) už toho s maminkou hodně uměl.  Theo vyfasoval nejdřív žlutý míček, za kterým “plaval” nejdřív na břichu a pak na zádech s ušima ve vodě, pak fialový kroužek, který svíral oběma rukama (a dásněma :-)), a nakonec gumovou želvičku s dírkou, za kterou se učil do vody “skákat”.

Celý program je zaměřen nejvíc na to, aby se děti cítily ve vodě příjemně, užily si to a od začátku se učily některé bezpečnostní postupy. Třeba držet se kraje bazénu, ručkovat po něm nebo se nevrhat do vody – zvlášť ne po nohách (aby si nenamlátili šišku o okraj). Austin už se uměl i potopit a po polití obličeje konvičkou s vodou se akorát chechtal :).  Taky budem!

Škoda, že už do konce “semestru” zbývají jenom 2 lekce a na další si musíme počkat až do ledna.

2x reakce nize

1 Lenka { 18.11.2011 v 11:51 pm }

Neměli byste tam přihlásit i Ivana? :-P
Škoda že z toho plavání nemáš video, to bych chtěla vidět.

2 Veronika { 19.11.2011 v 6:35 pm }

Video zkusím příležitostně udělat. Ale až po Novým roce, až tam budem dva. Takhle mám plný ruce práce :)

Chcete neco dodat?