Random header image... Refresh for more!

O Aspire parku

Na smysluplné procházky je v Doze strašně málo míst, “po ulici” se tu prakticky chodit nedá vůbec. Takže když lidi nevyrážejí někam k moři (teď v zimě fakt nee), tak se nabízí tak akorát pár maličkých lokálních parků, Corniche a Aspire park. Do něj se teď vypravujeme čím dál častěji – jednak to máme kousek a jednak je to tam fakt moc příjemný. Zelený a tak :). Skoro by se dalo říct, že tohle je místo, kde se zdá, že se tady dá žít i venku.

Aspire park - Torch

Přitom to je vlastně obyčejnej park – velká zatravněná plocha s pár stromama, lavičkama a jezírkem. No ale právě… Velká. A s trávou, po které můžete chodit, běhat nebo si na ní udělat piknik. Ve stínu. Za zpěvu ve stromech schovanejch ptáků. Těch je tu opravdu hodně, ale zas nesmíte tolik věřit všemu tomu švitoření – polovina z toho jde z reproduktorů :-D.

Uprostřed parku je rybník s kachnami, kterým jako jinde na světě děti neodolají a krmí je horem dolem zbytky pečiva. Kachny podle toho taky vypadají :-D. Překvapivě je tu jenom jenom jedna restaurace, nebo spíš kavárna. Nevím, jestli si sem lidi radši donášejí všechno sami, nebo si zaskočí na jídlo do jednoho z nedalekých obchoďáků… Podle mě by se tu jistě něco dalšího uživilo.

Aspire park

Aspire park - stromy

Aspire park - kachny

Aspire park - vodotrysk

Vždycky je tu spousta dětí – hlavně po večerech a o víkendech. Na ta hřiště, které se zde zrovna dokončují, se čekalo dloooouho. Už vypadají hotová, děti to láká, ale páska a dělníci je tam zatím nechtějí pustit. Vypadají fakt lákavě a předpokládám, že právě tady bude jedna ze skluzavek, kterou Theo prvně prosviští.

Nebýt dneska ta hloupá písečná bouře, vyrazili bysme.

Aspire park - zapad

2x reakce nize

1 Mamka { 02.02.2012 v 9:22 am }

Teda ty fotky jsou mi podezřele povědomé ! A park je fakt moc příjemný.

2 Veronika { 02.02.2012 v 10:50 am }

:) Fotky jsou mix starých a novějších :) Teď už to nefotíme, když jsme tam postoosmdesáté :-D

Chcete neco dodat?