Random header image... Refresh for more!

Theodor Erik

“Všude se sice malým chlubí, v cukrárně, na hřbitově babkám, sousedkám a říká, že je jako z královské rodiny, že má dvě jména, Theodor Erik, toho Erika že má po babičce, ale kde přišli na toho Theodóra.. Ona znala jednoho za války na Chlístově…”. Z úst Theíkovy prababičky. Geniální!

Se jmény se nejde zavděčit. Tamto  je někomu moc obyčejné, druhému extravagantní, jiné moc používané, další divné a v neposlední řadě stará známá písnička “já jsem znal jednu a to byla pěkná slepice” :-))). A proto toto rozhodnutí není k diskusi široké rozvětvené rodiny ani náhodných kolemjdoucích, ale rodičů.

mama-tata_kolaz

Nad jménem jsme dlooouze přemýšleli. Favoritů bylo málo, ale Theo mezi nimi byl skoro od začátku. A zůstal tam i poté, co při náhodné hypotetické diskusi o jménech mezi přáteli padl Theodor mezi Hildegardami a Filoménami. I tak se nám líbil. I když jak Ivan poznamenal, sedlo by ještě líp, kdyby se narodil v roce 1905 :-).

No a dříve narozený to on vlastně nakonec je…

Jméno Theodor pochází z řečtiny a znamená boží dar. (Neměla by to znamenat všechna dětská jména?) Svátek má v Čechách 23. října a na Slovensku 9. novembra.

Říkáme mu prostě Theo a Theíku, ale taky Theoško spinkoško a Theoško hladoško :-D, což dost přesně vystihuje, co teď hlavně společně děláme. Jíme a spíme :-D. Až bude velkej, Theodor je dost dobrý jméno jak pro spisovatele a volejbalistu, tak i pro prezidenta :).

Jméno Erik jsme měli vybrané dřív, má ho opravdu po babičce. Nejsme příznivci kopírování jmen v rámci rodiny, každé dítě by mělo mít jméno vlastní. A tak jsme ho přidali jako jméno druhé a navíc obrátili rod. I holčičí varianta fungovala podobně, ale proč prozrazovat víc, třeba se ještě někdy užije!

Theodor Erik nám nakonec i dohromady znělo melodicky – není to ani dlouhá Magdalena Dobromila, ale ani slabikovačka typu Dan Jan. Doufáme, že se mu jeho jméno bude líbit. A že to bude jedno z těch dětí, které se prosadí i mezi davem 77 000 Veronik a 33 000 Ivanů :).

7x reakce nize

1 mum { 04.05.2011 v 3:40 pm }

súhlasím s výberom mena. Každý z rodiny nech si hľadá dôvod prečo ???????, ale na veci to nič nezmení, že sa rodičia takto rozhodli. Aj my v Nitre si pospájame súvislosti a dospejeme k záveru O.K. Moji kolegovia dokonca potvrdili – aké pekné meno a dohromady to naozaj “pasuje”.
Svedčí Vám to. ( Ivino, celého ho prekryješ svojími rukami)

2 Veronika { 04.05.2011 v 3:53 pm }

Ale jsme samozrejme strasne radi, kdyz se to jmeno nekomu taky libi! :)

3 maros { 04.05.2011 v 5:07 pm }

no Theodor Erik znie sice netradične, ale zaujímavo. Ostatne v Katare by aj Mišo Horniak znel divne …

4 Hana Brožová { 05.05.2011 v 8:47 am }

Když mi Verunka řekla “Máme hrozně malinkého chlapečka a bude se jmenovat Theodor Erik”, tak mě v té souvislosti (asi abych to hned nepopletla a nezaměnila ho s Tobiášem nebo Tadeášem) napadl můj velmi oblíbený herec starší české generace pan Theodor Pištěk. Tak Ti Theo přeji do života stejný smysl pro humor, který ani po těch desetiletích nezevšedněl!
A co teprve takový Mistr Theodorik, to je skvělý jmenovec!

5 e1 { 05.05.2011 v 2:04 pm }

Nooo zatial ho prekryjem celeho rukami ale poctivo pracuje na tom aby sa nam pekne rozrastol.

Jo a Verca zabudla na jedno pomenovanie prave vdaka stihlosti – žížalín :)

6 mum { 05.05.2011 v 2:39 pm }

no pre mňa je aj tak “Terík” , a nech si sám potom vyberie
žižalín, to je lichotivé tak pre dámy v mladšom veku

7 Lenka { 05.05.2011 v 8:53 pm }

:-) sranda … prababička se chlubí kudy chodí, babička je zas pěkná drbna a hned to na ni poví. Theoušku máš se na co těšit :-). Já žížalína také ukázala v práci, na jméno se tvářili všelijak, ale koneckonců co je jim do toho :-). Mě se jméno líbí. Použití Erik/Erika pěkné a chytré a Theo je super.

Chcete neco dodat?