Random header image... Refresh for more!

Prázdnináři

Pomalu všichni odjeli na léto pryč – nejčastěji domů. Všichni jsme tady cizinci a “zůstáváš na léto”, “jedeš na dovolenou” a “jedeš domů” jsou nejčastější otázky těchto dní. My zůstáváme.

O víkendu jsme se nechali zlákat na potápění na MO vraku – Ivan už se těšil, že otestuje svoji novou (nově nabitou a neskutečně šajnující) svítilnu, ale počasí nám nepřálo a výlet se zrušil. Tak teď akorát po večerech chodí a občas si na nás ze samého nedostatku vyžití svítí doma.

Nevzdali jsme to a přesunuli se aspoň na potápko na New Club Reefu. Ivan dostal na starosti jednoho čerstvého Ocean Divera a já rebreathera. Těžko říct, co je horší :) Peter se mi třeba celou dobu snažil ukazovat, jak má vzduch ještě na 9 hodin, nebo nekonečný nedekompresní čas. Jinak to bylo fajn, házeli jsme po sobě pod vodou vším možným bordelem, kterého tam teda bylo požehnaně. Včetně několika zabalených tašek s odpadky, co lidi nechali na pláži, až to po nich “někdo” uklidí. V tomhle případě moře. Bléé. Dost jsme se taky nasmáli nad Gulf ballem, golfovým míčkem, co jsme na dně našli. Peter vykládal, že v zimě stojej golfisti nahoře na duně a mydlej do míčků směr Záliv… drahá sranda, ale tady to může být i pravda :)

V sobotu jsme pak nejdřív plánovali, že půjdeme do kina, ale neshodli jsme se na co… Kung Fu Panda versus Hancock – asi půjdeme každý zvlášť! Jinak kdo jste ještě neviděl Wall-eho, tak vřele doporučujeme. Vypadá to jako ideální pixarovská pohádka pro děti i dospělé, ale prý tomu děti příliš nerozumějí. Mě jako osobu textovou nadchla redukce dialogů na minimum, a to daleko masivnějším způsobem, než u v tomto směru pokrokového oskarového Ratatouille.

Nakonec jsme jenom společnými silami upekli chleba (to už mi teď tak rutinně :), vyprali a jinak si užívali víkendového dne úplně bez plánu. Že nebyl tak úplně bez plánu se ukázalo, když se Ivan odhodlal dojít si po víc jak 24 hodinách pro Crackberryho do auta… ten samozřejmě měl pro nás v plánu minimálně squash o páté – ale v 8 večer pozdě bycha honit a Darinovi s omlouvat :-o

Do naší cesty do Čech a na Slovensko zbývá asi teď asi měsíc a půl. Snad to tady nějak v tom moři bez medůz, klimatizovaném bytě, práci, fitkách a mallech zvládneme. Dneska totiž dorazila vlhkost a exteriéry se proměnily v tak zvanou prádelnu. Fjuu, vyderžaj pianer!

2x reakce nize

1 Mamka { 14.07.2008 v 11:29 pm }

I my tu máme taky “vlhkost”. Od pátku kdy byla jedna průtrž mračen do neděle do večera, kdy to končilo vytrvalým deštěm. Všechny víkendové festivaly to odnesly, a že jich bylo požehnaně. Ale pouze v Břeclavi to vítr odnesl skutečně. Jediní, kdo si v tomto monzunu libuje jsou slimáci a tak se doslova vyrojili. Teplota přes den cca 17-24 stupňů.

2 Veronika { 15.07.2008 v 12:20 pm }

Fuuuj, slimáci. Tak ty taky nemáme :) Leda by nám lezli po těch věčně zamlžených oknech.

17 – 24 je slušný.

Chcete neco dodat?