Random header image... Refresh for more!

Prvotrimestrální screening (14. týden)

A začíná testování, jak ono se nám dvěma vlastně daří.

V říjnu jsme se ohlásili pojišťovně, aby nám schválila krevní testy a taky screening na genetické vady. Trošku se zaseklo papírování v nemocnici, ale na počkání (sic hodinové) mi to sestřička nakonec vyřídila na místě.

Začíná se, stejně jako v Čechách, odběrem krve na testování na všechny možné nemoci (žloutenka B, toxoplasmoza, zarděnky aj.), na což překvapivě paní na upírském oddělení stačily jen dvě zkumavky.

O dva týdny později jsme pak byli “NT screeningu” (šíjovém projasnění), společně s krevním testem zatím nespolehlivějším zhodnocením rizika vývojových vad (např. Downova nebo Edwardsova syndromu). Na speciálním ultrazvuku se měří množství tekutiny na zadní straně krku mimča a zjišťuje se přítomnost nosní kůstky.

Výsledky jsme pak ještě osobně probrali s doktorkou na “poradně” ve 14. týdnu. Všechno vypadalo “good” a “normal”, jinak jsme se neměli moc o čem bavit :). Definitivně se stanovil předpokládaný datum porodu na 14. května 2011.

A takhle naše miminko vypadalo na ultrazvuku 7. listopadu. Už teda dávno žádná ještěrka! Délkou skoro 73 mm sice vypadá ještě starší, ale jak doktorka prohlásila, spíš to bude jen dlouhán. Po kom asi :).

14. týden

1 reakce nize

1 Janča { 08.03.2011 v 1:28 pm }

Tenhle obrázek znám! Je krásnej!

Chcete neco dodat?