Random header image... Refresh for more!

Nový pas

Jednou z mála povinností, která nepříjemně oslňovala můj výhled na pobyt v Čechách, bylo vyřízení nového pasu. Ale to byla nakonec taková brnkačka… :).

"Nový" magistrát města Liberec

1. září v 10:15 jsem nastoupila na nový liberecký magistrát a jelikož jsem na internetových stránkách objevila kouzelné tlačítko Online objednání, dostala jsem ihned po příchodu přidělené okénko – čekání reálných 0 minut. Paní na mou žádost o “druhý” pas ani nemrkla, jen se zeptala na důvod a platné vízum jí úplně uspokojilo. Ani ho nechtěla vidět :). Pak si mě vyfotila, sejmula otisky, jeden podpis a za 11 minut jsem byla venku. Zbylé rezervní 2 hodiny jsem se poflakovala po městě, prohlížela novou šatnu, novou zásobu knížek u Friče, zaběhla do knihovny a hřála se v navráceném zářijovém slunci.

12. září mi přišla SMSka, že můj pas je připraven k vyzvednutí! Zákonných 30 dnů se tedy skutečně nekoná a skoro jsem mohla jet rovnou zpátky do Kataru. Ale né, to jsem nemohla udělat všem těm, co jsem si s nima nasmlouvala kafíčka, večeře, drinčíky přece!

Pas jsem si jela tedy vyzvednout 18. září – v sobotu! Opět jsem se objednala přes internet a opět jsem byla do minuty venku. Ta státní správa za těch pár let tak pokročila. Jsem spokojená :). A pokud se mi nový pas nezaplní razítky tak rychle, jako ten stávající (4 roky), tak mám od úřadování na chvíli zas pokoj.

Zatim bez komentare

Zatim ani slovo.

Budte prvni!

Chcete neco dodat?