Random header image... Refresh for more!

Začali jsme na Slovensku

Ivan už je skoro dva týdny zpátky v Doze, ale z nedostatku času se k událostem letošního česko-slovenského výletu dostáváme až teď (o půlnoci :-)). Začali jsme na Slovensku – let do Vídně a následná 2hodinová cesta do Nitry jsou pohodička. A tou začal i náš tří-, respektive pětitýdenní pobyt v Česko-Slovensku.

Nitra, nebo vlastně už Bratislava, nás přivítaly studeným počasím. Vytahovali jsme trička a svetry, protože komfort letošního srpnového sluníčka rozhodně nebyl, co jsme očekávali. Ale povodně, které tak rozválcovaly sever Čech, to tady ale taky rozhodně nepřipomínalo.

V neděli dokonce krásně rozsvítilo a na tričko to nakonec přece jen bylo. Vyrazili jsme na oběd (asi jako celá Nitra, okolí a všichni příbuzní a přátelé), ale kde jinde už bychom si ty halušky měli dát!

Jinak Slovensko bylo jako vždy ve znamení pohody a pozvolného vyprávění všech událostí uplynulého roku. Nejdůležitější je, že jsme strávili čas s rodinou a to už je prostě jedno, kde co se jedlo a pilo a kolik pršelo a kolik svítilo sluníčko, no ne? Týden uteče pekelně rychle tak jako tak.

Klášter z 12. století

Nádherný klášter ze 12. století s dokonalým pozadím :) nedaleko Nitry.

Ivan na zahrádce

Vegetíme na zahrádce.

Cestou na hrad

Cestou na hrad.

Zobor od úpatí hradu

Výhled od úpatí hradu na kopec Zobor.

V bazilice na hradě

Uvnitř baziliky na nitranském hradě.

U synagogy

Zase se rozpršelo… Procházka centrem města kolem synagogy.

Ivan a Jana na pivě :)

Radši si teda sednou někam na pivo :)).

Zatim bez komentare

Zatim ani slovo.

Budte prvni!

Chcete neco dodat?