Random header image... Refresh for more!

Sports Diver

V květnu jsme oba úspěšně dokončili další z kvalifikací v rámci potápěčské organizace BSAC – aktuálně úrovně Sports Diver. Krom jiného nám to umožňuje nořit se do hloubky 35 metrů, používat Nitrox (do mixu 36 % kyslíku) a provádět dekompresní ponory. Rozšířili jsme si záchranné i teoretické dovednosti (tahání dospělýho chlapa na zádech po břehu byla fakt lahůdka, já jsem naopak v klubu považována za casualty of choice, neboli velikostně snesitelnou oběť :-)))), vyzkoušeli si organizace celého potápěcího dne i nové typy ponorů – hlavně stěnu a drift (to bylo pro mě zatím technicky asi nejnáročnější).

V červnu bychom mohli začít výcvik na BSAC Dive Leadera, což je už jedna z nejvyšších řekněme civilních kvalifikací – Ivan jde pochopitelně do toho, já mám ale pocit, že zatím na sebe nepotřebuju brát víc odpovědnosti než za záchranu sebe a buddyho. 50metrová extended range hloubka mě taky zatím neláká. Možná za rok, až pokořím aspoň tu 100ku ponorů.

Na listopad plánujeme menší potápěcí výpravu na Musandam (ománská exkláva na sever od Dubaje) – prý je tam nádherné potápění. Určitě ne sipadanských rozměrů, ale už jsou to vody za hranicí Perského zálivu, takže o perutýny, želvy, porcupinefish a korály tam nebude vyloženě nouze. Kdybyste se chtěl někdo přidat (voda kolem 30 °C, bez medúz a s proměnlivou viditelností, pravděpodobně liveaboard), tak se ozvěte! Lze to spojit s klimaticky mimořádně příjemným výletem do Emirátů, nebo Ománu!

3x reakce nize

1 Mamka { 28.05.2008 v 7:39 pm }

A co májový bál? Konec května klepe na dveře a žádné fotky, žádné dekorování nových skvělých potápěčů?

2 e1 { 28.05.2008 v 10:36 pm }

Mnooo bohuzial sme ho minuli. Rsp. ja som ho minul pri svojom vylete do Cannes.Hold co sa da robit … nejako sa to vsetko zbehlo dohromady :(

3 Mamka { 29.05.2008 v 9:25 pm }

No tak to jo… Za to ten evropský zážitek určitě stál!!! To jenom já se zatím pořád jenom kochám obrázkama na netu a těším se a těším se…

Chcete neco dodat?