Random header image... Refresh for more!

Ty auto jedno!

Máme tu léto, čili jedno ze dvou katarských ročních období – aneb “dá se večer přežít venku” a “nedá se večer přežít venku”, což je teď :). Všechno se válí v jedné velké potní lázni, a to včetně domovních oken a aut, po nichž rezignovaně stékají čůrky vody. I po tom našem transportéru, co momentálně nestartuje.

Vlastně jak komu…

Auto bylo na servisní kontrole po 40 000 km, všechno seřídili, vymydlili, doplnili a vypustili, prostě nádhera. Akorát když jsem se po několika dnech snažila nastartovat, auto jen beznadějně škytalo. Takže jsme v půl třetí ráno (!) šaškovali se startovacími kabely (u čehož se chlapci oslavující narození holčičky málem odstřelili), ale zcela bez výsledku. Na druhý den se nám podařilo vyměnit baterii a závada byla vyřešena. V tomhle teple prostě baterky odcházejí rychleji a už ji máme 2 roky. Sláva nazdar výletu.

Počkat, vyřešena? Ne tak docela.

Na druhý den jsem potřebovala dojet na nákup a auto mě pozdravilo známým škytáním. Nééééé! Rezignovaně jsem dosedla na gauč a Ivan nevěřícně šel zkoušet, co může být za problém. Za minutu byl zpátky s mně nedůvěryhodnou historkou, že auto normálně startuje! Tak jsem si to nechala ukázat, jak se asi SPRÁVNĚ otáčí klíčkem, aby auto předlo jako koťátko. Ale jen nasednu já, otočím klíčkem… a nic. Začínám si to brát osobně!

Tu nápad – výměna mečů (totiž klíčů)! Auto mi startuje pod rukama, noproblemwhatsoever! Experti, co auto řídili a mydlili, rozhasili elektroniku v MÝCH klíčích a tím pádem s nimi nejde startovat! No tak tu baterku jsme asi měnit nemuseli, no :). Zato ale musíme zase za chytrákama, aby to spravili… podle ohlasů ale nejsme první a patrně ani ne poslední.

Ale možná přece jen otáčet klíčkem není nad moje schopnosti :-).

4x reakce nize

1 Hana Brožová { 18.06.2010 v 11:27 pm }

Blahopřejeme k narození holčičky!!!
A chceme přivanout trochu toho teplíčka! Tady je 15 st. a na Moravě zase leje… My se letos snad toho léta nedočkáme.

2 Veronika { 19.06.2010 v 10:18 am }

Vyřídíme, oslava byla pro Sašku :). Léta se dočkáte, neboj, nejpozději ve Francii! Už jenom 2 týdny, ne? Vydrž.

3 A. { 19.06.2010 v 3:22 pm }

Tak vidíš – kdybys radši v tom vedru místo ježdění autem chystala Ivanovi svačiny, měla bys klid – a ještě by bylo co odškrtnout;-)

4 Veronika { 19.06.2010 v 4:01 pm }

To se přece nevylučuje :). A není kam spěchat, na sváči mám ještě 2 roky, ale snad už letos, po Ramadánu. Musím vymyslet nějaká vhodná office jídla, není to jen tak :)

Chcete neco dodat?