Random header image... Refresh for more!

Totální tenis

Tento týden probíhá v Doze každoroční zastávka turnaje WTA Tour, Qatar Total Open 2008 – čili pro netenisavce tenis v sukních. Byli jsme to včera okouknout – navíc, když se na kurtech vystřídá 8 hráček z elitní desítky!

Bylo 18 stupňů a silný vítr (což se v Kataru nikdy neobejde bez písku ]-(), čili podmínky hluboce podprůměrné. Na stadion jsme dorazili kolem půl sedmé, kdy už se 4 hodiny vesele hrálo. Nejdřív jsme zkoušeli podle programu v nadživotní velikosti najít nějaké Češky, ale to se nám nezdařilo. Ono taky je dost zatěžko tohle realizovat, když zápasy začínají ve 3 a pak se jede podle délky a pořadí… čili už druhý třetí zápas není v lidských silách načasovat.

Poté, co jsme oběhli “malé” kurty bez hlediště (koukalo se jenom za zády čárových a přes plot) ze dvou laviček na každé straně, jsme se vypravili na centr. Akorát jsme to stihli na uřvanou Marii Sharapovou, která sice postoupila, ale prohrála 2. set s krajankou někde kolem 160. místa WTA, sama 1. ;) Po zápase prohlásila, že ten vítr jí teda nesedl – “It’s actually sometimes laughable, the shots you come up with.” Ale hádám, že se rozehrává a pravděpodobně si tu finálovou trofej z Dohy zase odnese.

S hřejícím Starbucksem v ruce jsme pak až do půl 11 vydrželi sledovat pro mě šokujícně droboučkou Venuši Williamsovou (Ivan prohlásil, že Američanům by se měly nějaký jména zakázat :-)), která porazila úplně skvěle hrající Karin Knappovou. Obě měly smrtící úder a podání Williamsové by sestřelilo i lecjakého tenistu “silnějšího pohlaví”. Je fakt, že na tenhle turnájek sedělo v hledišti maximálně 200 lidí, už se ani moc netleskalo a troufám si říct, že následující zápas už byl takřka intimčo.

Jó, tenis nás baví. Navíc, sledovat to všechno takhle zblízka se nám nikdy dřív nepoštěstilo ;) Kromě nedělního finále se chystáme ještě stihnout nějaký ten turnajík o víkendu, tak vás budeme informovat (české deníky nějaká pouštní bitka o 2,5 milionu dolarů, koukám, moc nezajímá). Takže pasivnímu sportu zdar!

2x reakce nize

1 m { 23.02.2008 v 11:22 pm }

Druhý krát sa posadte tak, aby Vas bolo vidno. Ja som sice niečo prespala, ale ” hulákajúcu” Sharapovovu som v semifinále sledovala na Euro – sporte. Snažila som sa pozerať aj do hladiska, ale žial okrem “urevaných detí” (to bolo počut perfekne) a nejakých ručníkových dám som nemala to štastie zahliadnuť aj Vás. Tak na budúce mi aspon zamávajte.
Naozaj tam nie je typicka tenisová atmosféra v tom pravom slova zmysle, ako sme zvyknutí z iných turnajov.

2 Veronika { 25.02.2008 v 12:35 pm }

Já jsem ještě na žádném velkém tenisovém turnaji před Dohou osobně nebyla (ostuda), ale zdálo se mi to až do čtvrtfinále relativně standardní – málo lidí, málo tleskání ;)

Chcete neco dodat?