Random header image... Refresh for more!

6.30

O čem bych tak mohla po návratu napsat, když mi pod oknem celý den jedou sbíječky. Třeba že se nic zásadního nezměnilo. Celkově je vlastně fajn dorazit do tepla, vybalit se, pomuchlovat se s kočkama a padnout do postele. Akorát když nás hned první ráno zpátky vykopaly z postele sbíječky pod okny, se to už tak skvělý nezdálo.

A pak už to jelo – každý den v 6.30 se k tomu postaví banka chlapíků, druhá banda nasedne do pekelných CAT strojů a tradá – DOBRÉ RÁNO, SOUSEDI. Skřivánci asi namítnou, že tak vstávají normálně… No, co já vím. Já sova jsem tak nevstávala nikdy. A i kdyby jo, celý den nad prací a pod oknem drrrrrr drrrrr drrrrrr by asi dlouhodobě nesnesla ani blátotlačka. A jaký máme dovolání, aby se třeba pracovalo pár dní v kuse a ne jenom s přestávkama do 3? Tak možná oběsit se :-)

Další připomínka toho, že se tady kolem bude co nevidět stavět a tudíž by to chtělo se co nejdřív odtěhovat. Nojo, ale kam? Poslední house-hunt jsme absolvovali někdy na jaře, kdy se očekávalo, že ceny vyhnané do kosmu Asijskými hrami, půjdou dolů. Že se tak nestalo do dneška, je bohužel pravda pravdoucí a místní majitelé radši nechají byt prázdný, než ho pronajmout za míň, než dostali loni.

Výhodou snad je, že se tu hodně (HODNĚ!) všude staví a je tedy potenciálně větší výběr i přes ten příliv nových lidí. Jenže co si máme vybrat? Jasně, že bychom šli do vilky v klidném compoundu a se zázemím (bazén nebo obchůdek by byly fajn), ale to bysme nesměli být řadoví pracovníci, a co víc, s jedním katarským příjmem.

Ale stačil by nám i nějaký menší bytík (i když tady se na velikosti ušetřit nedá) s rozumným zařízením a v nějaké dostavěnější části Dohy (těch je, věru, poskrovnu a bude hůř). Prostě to bude hodně o ceně a hodně o tom, co považujeme za akceptovatelné zařízení. Jestli si nebudeme moct dovolit nic za podobné peníze a s podobnou úrovní vybavení (ježiš, jaký my jsme viděli taky díry za nehorázný peníze), jako platíme tady, tak nás odsud asi ani těma sbíječkama nevytlučou…

1 reakce nize

1 Mamka { 06.11.2007 v 12:53 pm }

Tak alespoň jedno pozitivum oproti nám máte: TEPLO !. Tady jsme se ráno probudili a všude vlhké, rozmoklé bílo. Než jsem došla do práce mrzly mi nohy, ruce, nějak si tělo ani přes kozačky, zimák a rukavice nechce tak najednou zvyknout. Teď tam pro změnu leje…Co já bych dala za jistotu, že nějaký čas neposněží a nepoprší
(to je ale divný slovo…)

Chcete neco dodat?