Random header image... Refresh for more!

Nezaprší a nezaprší…

Tak tu máme půlku prosince a teploty slezly ještě blíž 20 stupňům. Na tom by nebylo nic tak neobvyklého, kdyby celý sever arabského poloostrova nezachvátil déšť tropických proporcí. S luxusní hlasitou a barevnou bouřkou. Stejně ta modrá obloha byla už trošku nuda :-D.

Katar očekává do konce týdne až 80 mm srážek, což je podle této statistiky asi jenom 600 % nad normál :-D. V kombinaci s rovnými střechami, absencí okapů a svodů vody u silnic to vytváří dokonalý apokalyptický dojem potopy světa. Teď je ten okamžik, kdy se člověk má radovat z toho, že nemá vilu nebo byt v posledním podlaží (kde by pouze čekal, ne jestli, ale kdy a kam bude potřeba postavit kbelík).

Sanitka projíždějící zaplavených Al Rayyanem

Pravidla silničního provozu jdou taky do háje. Nikomu se samozřejmě nechce na kruhovém objezd jet ve vnitřním pruhu, když tam je vody metr, kdežto ve vnějším je i vidět asfalt! Výjezdy z takových situací jsou potom čistě otázkou toho, kdo má větší auto a kdo se “tváří, že jede” :-). A tím myslím víc než jindy :-D.

Auta bez stěračů

Zadní stěrač u malých aut úplně chybí, mají ho jenom off-roady.

Zátopa Al Rayyan

Co je troška vody?

Torch v mraku

Torch u Villagia zakrytá mrakem.

A předpověď na zítra… 25 °C a slunečno. Že by se přece jenom prosinec vrátil do normálu? Anebo zasněží?

Takže den poté…

Déšť - den poté

5x reakce nize

1 mamka { 15.12.2009 v 12:44 pm }

Tady chumelí jenom sněžná děla na ještědských sjezdovkách ale pořádná zima je všude. Brrr. Pramínky co vytékají z podještědských strání zamrzají na vozovkách a chodnících, takže do práce je nejlepší si sednou na bobek a k firmě nějak doklouzat. Zatím jsem celá!

2 Veronika { 15.12.2009 v 12:47 pm }

A nemáš ty to do firmy do kopce? To aby sis spíš pořídila nějaké ranní psí spřežení, brusle využiješ spíš cestou domů :-D

3 mamka { 15.12.2009 v 6:09 pm }

Od autobusu do kopce, od tramvaje z kopce. Podle toho co ráno chytím na Fugnerce. Ale stačilo by posypat cestu!

4 Veronika { 15.12.2009 v 8:07 pm }

Tak to si musíš nosit vlastní pytlík se solí. Jak je známo, silničáře zima opět překvapila :-D.

5 mum { 17.12.2009 v 3:26 pm }

a to nie len v Liberci. Na Slovensku sa tiež divia, ako je to možné že v decembri a sneh????? a nie len to ,aj kosa je poriadna, keď v Nitre je -8°C ráno, strašne ťažko sa vylieza z postele. Potom je to už v pohode, ono to patrí k Vianociam.

Chcete neco dodat?