Random header image... Refresh for more!

Harry Potter!

Sestrojili jsme naprosto ďábelský plán na to, jak získat nejnovějšího (čili sedmého, čili posledního) Harryho Pottera v zemi, kde všechno zkejsne na celnici do nevidim. A ačkoliv bylo naše organizační úsilí po právu zmařeno, jsme spokojení.

Harry Potter and the Deathly Hollows vyšel dneska. Těžko se dá uniknout pocitu, že to je nejočekávanější knížka roku – ta, kde se všecko vyřeší a někdo umře. A i my se třeseme na to, jak to zas autorka skvěle zašmodrchá, vytáhne postavy dávno zapomenuté a přinese geniální pointu. Jenže jak se k té knížce proboha dostat?

Možnost 1: Počkáme, až ji bude mít některé z místních knihkupectví. Přede dvěma lety mělo Prince dvojí krve tehdejší jediné knihkupectví Jarir Bookstore, a to 3 týdny po vydání. Nesnesitelné! Záhadně se ale v den vydání objevil v hračkářství Toys ‘R’ Us (kde jinak nenajdete ani stránku ničeho). Dneska je tady ještě Virgin Megastore, ale bez záruky. Nikde nám nebyli dopředu schopní potvrdit, kdy budou Harryho mít. Respektive svorně kroutili hlavami, že záleží, jak rychle to projde celnicí (cokoliv od okamžitě do 3 měsíců – máme s tím své zkušenosti).

Možnost 2: Amazon. Stejný problém s Customs.

Možnost 3: Poslat ze země, kde se knížka dá už koupit. Dtto.

Možnost 4: Richard letí za dva týdny do Londýna, udělá nálet na knihkupectví a přiveze půl kufru Harryho. Lepší.

Možnost 5: Frank letí příští týden do Londýna, udělá nálet na knihkupectví a přiveze půl kufru Harryho. Ještě lepší.

Možnost 6: Známý známého (pilot v Qatar Airways) se v úterý vrací z Londýna a může přivést, čeho si naše nenažraná duše žádá. Bingo.

Takže dneska je den D – všechny možné bezpečností scénáře jsou na stole a my činíme první pokus o získání Deathly Hallows. V Kataru. Jarir vynecháváme rovnou, protože dodává přes Saudii a i kdyby se knížka nezasekla u nich na Customs, bude ležet tady na letišti. Toys ‘R’ Us jde první. Obchod liduprázdný, po Harrym ani památky. Ptám se u pokladny, kdy (ne jestli) se můžeme těšit. Čekám odpověď, že jsem se přehlédla, ale prý za měsíc, když uvidí dostatečný zájem. Pche. Liss mezitím už 2x z práce urguje, jak to vypadá.

Míříme tudíž do Virginu. Venku na obchoďáku nic. Musíme projít celý mall, než uvidíme na vchodu britské plakáty “Harry Potter coming on 21 July 2007″. Teprve za dveřmi uvidíme stojany s dospělou i dětskou verzí posledního Harryho Pottera a jásáme. A voláme kolem dokola, abychom si na druhé straně drátu vyslechli parádní jekot na druhé straně ;) Mise splněna na den přesně.

Po rozdistribuování nakoukneme na program kina … a je to nějak ještě lákavější, že je těsně po premiéře pátého dílu. Půjdeme do tělocvičny, nebo… To určitě – sklápíme si sedačky v Gold Classu (o “normálním” kině vám to povyprávíme někdy jindy) natěšení jak malé děti. Totiž daleko víc, než ty malé děti, co si vyřizovaly urgentní telefonáty a chroustaly popcorn. První dojmy? (a nebojte, nejsme spoileři!) Je to výborně natočené se super hudbou i efekty a co vypadlo, bylo určitě dobře prodiskutováno s autorkou, takže nic klíčového nechybí (i když cestou zpátky jsme toho vyjmenovali dost, ač jsme to četli tak před 3 lety). Akorát – Harry Potter se v Kataru nelíbá.

A teď už sorry, musíme zpátky ke knížce :-)

P.S.: Jestli jste to někdo už dočetl a napíšete sem byť řádku o tom, co se stane. Avada Kedavra na vás!!!

2x reakce nize

1 e1 { 23.07.2007 v 1:05 pm }

Mno jo knizka super. Ale kto ma potom vstavat do prace ked sa cita do 4 do rana. Ale ja uz aspon viem konec. :)

2 Veronika { 24.07.2007 v 11:47 am }

Uznávám, že to je značně nepraktické. Já jsem jí dočetla v 5.16 ráno. Ale na moji obhajobu – já jsem nevěděla, že to “dočítám” už 12 hodin :-D Ten příběh je úžasnej.

Chcete neco dodat?