Random header image... Refresh for more!

Zkolaudováno!

Abych pravdu řekla, dokončování našeho bytu se … no, šourá. Ale po pořádku – celkově se toho děje poměrně hodně. Třeba že od 4. června máme na ty barevné škatulky pravomocnou kolaudaci.

O víkendu jsme vyslali novou delegaci na obhlídku bytu po 6 týdnech. Vzhledem k tomu, že byty v dolních patrech některých domů byly ještě před naší předešlou prohlídkou prakticky hotové, jsme do toho vkládali určité naděje. U nás přibyly ovšem jenom dveře a zásuvky/vypínače a byly domontované umyvadlo a kryt na vanu. Ale lepší než nic, že? ;)

Dveře do obýváku – zavřené. Zdá se mi ten odstín křídel lehce odlišný.

Otevřené hlavní křídlo – asi nejčastější situace v denním provozu.

Otevřené i pasivní křídlo. Na stěhování asi jako když najdeme.

Co se týče reklamací v rámci technické prohlídky (kde už budeme se zástupcem developera sepisovat protokol o chybách), myslím, že to bude slušný seznam. Pravda je, že vyloženě katastrofální není nic, ale chybné kování, prasklina na skleněných dveřích nebo jiná barva zásuvek taky zamrzí. Technické prohlídky začínají už přespříští týden, ale samozřejmě si ještě ani netroufáme odhadovat, kdy na nás přijde řada (podle dokončenosti bytů). Hádáme tak konec července.

Postupně se taky objevují další stavby v našem okolí. My jsme na kraji našeho projektu a z druhé strany “chráněni” řadovkou ze staré zástavby, takže nás to naštěstí přímo neovlivňuje. Ale rozvoj Čakovic je logický s ohledem na blížící se otevření metra v Letňanech (cca květen 2008). A pokud to přinese novou infrastrukturu – bankomaty, sportoviště, obchůdky … jedině dobře.

S naší kolaudací souvisí taky potřeba co nejdřív uzavřít pojištění, na což se chystáme při naší pražské návštěvě. Asi víte, že už se to snažíme nějakou chvíli řešit, ale pro žádné řešení jsme se ještě přesvědčivě nerozhodli. Na tom bude potřeba ještě zapracovat.

Jak se nám to pomalu blíží k cíli, přestává se nám to zdát všechno tak vzdálené. I když zrovna u nás zrovna žádné závratné novinky neprobíhají, jak se budou dělníci posunovat výš, půjde to rychleji. A srpen 2007 vypadá daleko lépe ze současné perspektivy než z května 2005 :-)

Více obrázků je ve fotogalerii. Pro vstup použijte prosím “pas” z minula, nebo nám napište.

Zatim bez komentare

Zatim ani slovo.

Budte prvni!

Chcete neco dodat?