Random header image... Refresh for more!

Kuchyňské (ne kuchařské) novinky

Ne a ne se trefit do ideálního vzhledu kuchyně a čas nám kvapí. Ale konečně se nám zdá, že je to na dobré cestě, i když ne úplně v cíli.

Barva podlahy není autentická (bude tmavě třešňová, spíš do červena než oranžova), bílý rám okna taky nehodláme olepovat. Horní skříňky jsou bílé (i když vypadají šedé), zbytek je v barvě “mořená třešeň”. Kuchyně je variací na tuto vzorovku (to si opravdu rozklikněte – barvy jsou prý přesně takové, takže je to celkově o fous tmavší).

K prvnímu obrázku máme ještě výtku k barvě pracovní desky, tahle imitace žuly už je hodně out. Takže něco jednobarevného, ale ve světlém odstínu. Ta modrá/zelená/tyrkysová (nebo co to je za barvu obkladaček) s tím překvapivě docela funguje. Docela nás zaujaly třeba tyhle dlaždičky.

Strana s oknem: lednice je bílá – stejně jako horní skříňky. Dolní sokl je nerez, což by mělo zase vyvážit spotřebiče na vlevo přilehlé straně. Jedna z dolních skříněk skrývá myčku.

Strana se sloupem: horní skříňky jsou bílé lesklé; digestoř, mikrovlnka, trouba a dolní sokl jsou nerez. A na tu židli ve stylu 70. let se radši nekoukejte, ať si nezkazíte vkusa ;)

11x reakce nize

1 Sona { 31.05.2007 v 5:01 pm }

ahoj Verunko, myslim, ze kolem varne desky by se hodilo vic mista, v nejake chytre prirucce jsem se docetla, ze cim vice z obou stran tim lepe. Ale kvuli umisteni digestore asi jedine takovy ten ostruvek tj. digestor do prostoru… ale jinak krasa, ahoj!!! :)

2 Veronika { 31.05.2007 v 5:11 pm }

Ahoj Soni, potvrzuju – četli jsme to taky. Ale je tam od sloupku ke zdi jenom 140 cm a zleva skříňky z pod okna, tak tam je strašně málo místa, aby to bylo celé přístupné. Takže akorát dáme varnou desku co nejvíc doleva a vpravo vybyde jen tak 15 cm. Což je z nouze ctnost, ale snad to bude k pohodlnosti stačit.

Ostrůvek až do domečku! :-)

3 Lenka { 31.05.2007 v 7:31 pm }

Kuchyňka moc pěkná tzn. bude se mi v ní dobře vařit :-))) Jenom, neuvažovali jste o takových těch vodorovných šuplíkách, jako mají na té fotce? Přijdou mi šikovnější než skříňky, protože se do nich dají zabudovat takové ty “chytré vnitřky” např. na kořenky a tak.

4 Veronika { 31.05.2007 v 10:30 pm }

Šuplíky se zakládacími systémy jsou dobré, máme je v plánu v tom baru, to bude celé \”spižírna\”, tak aby se tam hodně vešlo a byl v tom pořádek. Fyi jeden \”chytrý\” zakládací systém do nich přijde na 15 000 :-) Na hrnce, talíře a hrnky jsou podle mě lepší normální skříně. Navíc jsou tam prakticky jenom 4 dolní skříňky, což není nějak moc, když zvážím, co všechno je tam potřeba narovnat.

5 e1 { 01.06.2007 v 4:19 pm }

Nooo hlavne supliky by vypadali pekne ak by bola cela zadna stena spravne z nich. Bohuzial jedna zo skriniek je zabudovana mycka, druha je pod dresom a tretia je rohova. Takze na tej zadnej strane by sa dali dat supliky iba do jednej z nich coz by uz vypadalo divne :(

6 janka { 02.06.2007 v 4:06 pm }

mne sa nepozdava ta varna doska. ja by som ju miestnila do rohu, digestor nad to a po bokoch skrinky. ale potom by v rohu nemohol byt pravy uhol. vzniklo by vam nieco take ako mame my s tinom.
a mojmu oku nelahodia tie biele horne skrinky. ja by som ich nechala vo farme tresne ako tie spodne. ale to je len moj nazor, mozno vas inspiruje, mozno nie. inac je to ok.

7 Veronika { 02.06.2007 v 10:07 pm }

Ahoj Janka! Moc díky za další názor. Vím, že jste se s vaší kuchyňkou tady nadřeli, ale dotáhli jste to do zdárného konce.

S tou varnou deskou to byl fakt kříž, nakonec to dopadlo takhle a já myslím, že s tím dokážu žít ;) (A ne, nevejdeme se tam dva, ale kdy jsme tohle v naší rodině potřebovali). Rohový by se mi líbil třeba i dřez, ale nakonec to zabírá strašně místa (ta kuchyň není moc veliká), tak jsme šli tradiční cestou.

Horní skříňky… já je prostě miluju :-)

Doufám, že se přijdete podívat, až to bude vyvedeno.

8 Lenka { 02.06.2007 v 10:09 pm }

Ja se taky pridavam k “barevnym” skrinkam. A deska by mohla mit barvu jako podlaha … nebo nejakou odvaznejsi – treba tmave zelenou. Videla jsem to u kamaradky a je to moc pekny.

9 Pepa { 03.06.2007 v 1:04 am }

Ahoj Verčo,ta kuchyň je přímo příšerná bez špetky nápadu,barevně tak 80 léta,ty bílé skříňky se tam už vůbec nehodí,Takže znovu,lépe a odvážněji.
Je to příliš usedlé,viděl bych raději pastelové barvy,originální desku,sklo,nerez,žádnou imitaci dřeva.Horní skříňky srovnat,vyvážit plochy skříněk,dezén dvířek/ klidně sklo jsou jich sta druhů/.
Myslel jsem,že ve studiích jsou machři,ale tohle…………….fuj.
Hezký den přeje taťka.

10 Veronika (Lence) { 03.06.2007 v 9:33 am }

Tmavě zelenou? No to už by tam těch barev bylo trošku moc ne? Jakou má kamarádka barvu kuchyně a podlahy?

11 Veronika (tátovi) { 03.06.2007 v 9:36 am }

Tak ty vypadáš vyloženě zhnusen :-) K barvě horních skříněk už bylo něco řečeno, ale zaujalo mě to jejich \”srovnání\” a \”vyvážení\” – tomu nerozumím, co tím konkrétně myslíš? Skleněná dvířka ne! Nerez určitě nechceme, resp. nestojíme o kuchyň ala pitevna.

Ta barva kuchyně si myslím, že ji \”zapustí\” do tmavé podlahy, takový ten rádoby dřevěný vzorek to nemá ;) A ten odstín (viz fotka) mě vyloženě těší, takže o tom asi žádná.

Chcete neco dodat?