Random header image... Refresh for more!

Květnové panorama

Sousedi z nového bydliště fotí jak o život, takže vám zase můžeme ukázat nějaké novější obrázky z pomalu ale jistě dokončovaného areálu.

Probíhají terénní úpravy, vznikají park s dětským hřištěm a sází se zeleň. Dokonce už je to tam osazeno i takovými civilizačními výdobytky jako jsou dopravní značky, pouliční lampy, plůtky, zvonky a okapy. Podle ne úplně důvěryhodných informací makléře probíhá už v některých domech kolaudace. Podle stádia dokončenosti spodních pater by se tomu věřit dalo.

Už jsme tu něco psali o názvech ulic. Momentálně se na radnici jedná o přiklepnutí konkrétně 5 jmen pro ulice v areálu. Za budoucí obyvatele jsme asi v pětasedesáti kolech hlasování poslali návrhy jako Nad zámkem, Královská, Císařská (aka Zámecké téma), U potůčku, Květinová a Nad zámeckým parkem (aka Parkové téma), Na mýtince, Jasoňova a Kolodějova (aka Cimrman) a Za zámkem, Červenomlýnská a Barevná (aka Geografické téma).

Hmm, hmm. Že bychom nad něčím vyloženě výskali radostí to teda ne, ale lidi budou vždycky chvíli brblat a nakonec se to stejně naučej psát na složenky.

Jinak poslední novinkou je asi to, že současné správní zařazení Čakovic pod Kbely má na kahánku, a po několika peticích a změně starostky proběhne přechod pod Letňany (s efektem od října). Jelikož nemáme s kbelskými úřady zatím žádné zkušenosti, těžko říct, jestli je to k lepšímu nebo horšímu. Ale dá se aspoň říct, že k bližšímu :-).

Příjezdová cesta a domy ze severu

Příjezdová cesta a severní strana areálu vyhlížející na Třeboradice. Pro velký obrázek klikněte.

Parčík s hřištěm

Park s dětským hřištěm ve střední části areálu. Pro velký obrázek klikněte.

6x reakce nize

1 mum { 25.05.2007 v 3:26 pm }

ale zeleny baracek tam zovna nevidim.
Vyzera to ovsem pekne
m

2 Veronika { 25.05.2007 v 7:48 pm }

Ono už se toho na domech moc nemění a dovnitř nás pustí zas až za 3 týdny ;) Ale ve velké fotogalerii na http://www.flickr.com/photos/veronicka/sets/72057594057124619/ je fotek o něco víc.

3 e1 { 27.05.2007 v 9:56 am }

Jakto, ze nevidiet. Je krasne vidiet presne medzerou medzi cervenym a zlttym :) Hlavne je ale vidiet, ze to so sadovou upravou myslia vazne a cele okolie bude vypadat zelene aj bez baracku. Tak snad sa to vsetko stihne este nez sa nastahujeme.

4 Veronika { 27.05.2007 v 9:59 am }

Pan areálový vrátný (co ho asi vyhoděj, protože každému bonzuje, že existuje soukromé fórum majitelů bytů, nad nímž ING skřípe zuby) tvrdil, že prej se stromečky dokonce zalévají. Ten parčík mě, přiznám se, dost potěšil – vypadá to kolem celkem hezky – holt takové hezčí sídlišťátko.

5 Lenka { 27.05.2007 v 9:49 pm }

Ten areálový vrátný je super! Každého si změří, zapíše a vyzve na co si máme u těch lišek podšitých stavbařů dát největší pozor. Buďto sám někdy řešil reklamace na bytě, nebo ho už přestalo bavit dívat se na ty rozčarované obličeje některých budoucích nájemníků.Mamka

6 Veronika { 27.05.2007 v 9:52 pm }

No jak říkám, ten to má na háku! Ale to fórum je opravdu skvělý a musím říct, že kromě pár případů si lidi zatím situaci a kvalitu chválí (ťuk, ťuk, ťuk). A podle administrátora na něm celý den visí někdo z ING :-D

Chcete neco dodat?