Random header image... Refresh for more!

2016

Minulý čtvrtek odsouhlasila Praha kandidaturu na pořádání letních olympijských her v roce 2016, respektive 2020. A co čert nechtěl – na rok 2016 si brousí zuby i Doha! Upřímně řečeno jsem trošku rozpačitá, co je lepší – sláva, kterou si Čechy upřímně zaslouží, nebo dluhy, které si daleko spíš může dovolit Katar? Nazvěme to třeba problematikou dvojsečné zbraně.

A co si myslíte vy? Měli bysme do toho jít?

6x reakce nize

1 Lenka { 26.03.2007 v 7:03 pm }

MNOHOHLASNÉ NEEEEE!!!!! S klidným srdcem to přenechme Doze :-)

2 Mamka { 27.03.2007 v 6:58 am }

Jako Liberečák se děsím už těch závazků které tu zbudou po mistrovství světa v lyžování v r. 2009. Nejvyšší čas střádat do prasátka a v lednici vyrábět sníh. A jestli to bude za dva roky zima jako tahle, tak při nás stůjte všichni svatí. Takže olympiáda? Taky NE.

3 Veronika { 27.03.2007 v 7:37 am }

Mně se zdála celkem smysluplná ta myšlenka “středoevropských” levných her, kde by se na tom podílela ČR, SR, Maďarsko, Polsko a sportovci by přejížděli mezi sportovišti a stadiony. Zrušily by se další sporty a celé to kolem by se prostě zefektivnilo a zlevnilo.

Taky by hry přiměly v Praze přestavět ty staré stadiony, jako je třeba Strahov, dostavělo by se Dčko metra, byla by olympijská vesnice, kde by se pak dalo bydlet nebo se to dá prodat třeba nějaké továrně … Nevím.

Když Doha zvládla Asijské hry bez jakékoliv infrastruktury, tak by to snad Střední Evropa zvládla taky.

4 e1 { 27.03.2007 v 9:39 am }

Noo berme to tak, ze by to mali byt letne hry. Coz by malo znamenat, ze sa nebude utracat za veci ako je umely sneh. Ten sa rozpusti a cela investicia je v … riekach rozpustena.
Veci ako olympijsa vesnice je super vec, ktora by konecne mohla aspon trochu vyrieisit pretrvavajuci problem s kolejemi v Prahe (obdobne ako tu v Doha sa vyriesil problem zdravotneho personalu).
Ciastocne by to bol impulz na dostavanie veci, o ktorych sa vie, ze su potrebne ale nie su na ne peniaze. Dialnice, obchvat Prahy … Neverim, ze sa investicia vrati, ale strata by nemala byt extremne velka a verim, ze olympiada by mohla urychlit spustu projektov, ktore by sa inak utapali v papierovani.
No a urcite to bude lepsia investicia ako platba dlhov za IPB :)

5 Mamka { 28.03.2007 v 7:02 am }

K tomu rozmístění her. Většina sportovišť se samozřejmě chystá v Praze, ale investice by měly pokrýt celou republiku, všechny kraje. Jen tak namátkou, jachting na Lipně, vodní sporty v Račicích u Litoměřic, jezdectví v Pardubicích.

6 Veronika (mamce) { 28.03.2007 v 11:43 am }

Taky dobrý, ne?

Chcete neco dodat?