Random header image... Refresh for more!

The Dunes

Amazing! Úžasný zážitek! Vzrušení a relaxace na 100 %. Poznali jste, že se mi to líbilo? :-)

V pátek jsme se s kamarády a “štvor-wheely” vydali na výlet k Inland Sea na jižní hranici Kataru se Saudií. Pobalili jsme si plavky, litry vody a jiných tekutin (i když se to přes den v Ramadánu nesmí, Alláh nám to odpusť) a vyrazili na jih. Tam kde končí silnice jsme vypustili kola, pořádně se připoutali a vyrazili do hlubokého, rozpáleného žlutorůžového písku.

V jednu chvíli jsme zastavili na okraji “propasti”. Bylo mi podezřelé, že stojíme trošku už z kopce a že se nám bude špatně couvat. No, jsem nováček, to mě omlouvá. Samozřejmě že jsme se za pár minut řítili 60stupňovým kopcem dolů.

Bylo to skvělé! V poušti nejsou cesty, jen tu a tam jsou ještě vidět otisky kol minulých návštěvníků. Zkouší se různé alternativní cesty, hodnotí se sklon a délka svahu a jestli to ten či onen motor utáhne. S naším zkušeným řidičem Tomášem utáhl vždy. Vlastně až na samém konci při návratu z výletu jsme se trošičku zahrabali (ale kolejnice a další auta jsou vždy nutnou výbavou, tak se nebylo čeho bát a ani jedno jsme nakonec nepotřebovali), z čehož jsme se nakonec technickým zhodnocením situace a správným řešením dostali.

Asi po dvou hodinách jsme dorazili k moři. Ke krásné průhledně čisté a mimořádně slané vodě Perského zálivu. Koupání byl dokonalý požitek. Voda už se ochladila (tipujeme to na takových 28 až 30 stupňů), což konečně spolehlivě odlákalo žahavé medůzy. Oproti vzduchu byla voda svěží a příjemná, dno se rychle svažovalo a nabízelo úžasnou možnost si ho naplno užít.

U Inland Sea jsme zůstali až skoro do setmění, které (oficiálně podle začátku Iftaru mělo být kolem 17.05) lze zaznamenat kolem půl šesté, kdy slunce zrudne a nádherně osvicuje okolní krajinu.

Toť zatím můj největší katarský zážitek. Jsem spokojená a tak se těším na vše nové! Eid Mubarak všem!

1 reakce nize

1 Lenka B. { 22.10.2006 v 1:12 pm }

Jee, my chceme taky :-) uz si zamlouvame letenky :-)

Chcete neco dodat?