Random header image... Refresh for more!

Narozeniny v karanténě

Sárčiny plány na narozeninovou oslavu byly zasaženy koronavirem poměrně v rozběhu. Školy, obchody, parky, sportovní zařízení a restaurace se k 10. březnu zavřely a nebyla šance oslavu uskutečnit. Kdyby ale šlo vše podle Sárčina plánu, sešli by se všichni její kamarádi u bazénu – vykoupali by se a vyřádili, pak by se objednala pizza a vše by se zakončilo doma nad dortem a filmem (pravděpodobně Lego Movie 2 – Sárky aktuální favorit).

Kdyby.

Nakonec se ale musela spokojit s oslavou jen s námi doma. Bazén je zavřený. Dort jsem upekla z toho, co dům dal, protože i cukrárny, kde by se daly sehnat nějaké vychytávky, byly zavřené. Dárky jsme měli překvapivě už vyřešené! Lego, které si tak strašně přála, jsme sehnali v únoru v Čecháh a princeznové šaty a křídy na vlasy přišly z vánočních objednávek až v lednu, a tak jen čekaly na svou příležitost. Všechno jsme jí poschovávali po bytě a připravili mapu, aby bylo aspoň nějaké vzrůšo.

K večeři si nechala objednat “rejži s masem”, smaženou kuřecí rýži z místní thajské restaurace, a celý den jsme zakončili samozřejmě u Lego Movie 2 :).

IMG_6336

IMG_6339

IMG_6346

O měsíc později na Theovu oslavu bylo už s předstihem jasné, že ani ta neproběhne. Ani v jeho oblíbeném aquaparku ani nikde jinde. Možná by ale mohla proběhnout aspoň online!

A tak jsme nažhavili zoom, děti si zahrály pár her, popřály Theovi všechno nejlepší k narozeninám a ať už se brzy zase sejdeme! Byl to trošku chaos, ale oslavenci to udělalo velkou radost. Další hovory ho pak čekaly i v následujících dvou dnech.

Dárky byly trošku větší drama, ale ne zklamání. I na Thea čekaly ve vánočních opozdilcích nějaké drobnosti. Chtěli jsme mu ale pořídit ještě světla a tachoměr na kolo, knížky nebo geologický set, ale nic z toho se ani přes velké úsilí nepodařilo sehnat nebo objednat :( (Doufám, že až si to tu jednou přečte, už to bude mít :-D). Největší radost mu tak udělala videohra Lego Ninjago a mikina (i když viz video :-)).

Dort mi rovnou hlásil, že nechce “ten sladký” (s fondantem), tak jsem mu upekla mřížkový koláč s jablky a ostružinami a palačinkový dort (což je hromada palačinek slepené nutelou!! – na tom aspoň nelze co zkazit). Všechno se snědlo, ale požadavky na sladké od té doby nějak nejsou :-D.

IMG_7385

IMG_7394

A tak jsou dětičky oslavené. Množství dětí, co spolu s nimi propásnou svoje oslavy z kamarády, narůstá každý den. A my si slibujeme, že jim to jednoho krásného dne vynahradíme a uhrajou se do mrákot. Na hřišti, v akvaparku, u bazénu… je to jedno. Hlavně když budou spolu a budou tu svíčku moct sfouknout s pomocí ostatních, kteří jsou po celý rok skoro jako rodina.

Zatim bez komentare

Zatim ani slovo.

Budte prvni!

Chcete neco dodat?