Random header image... Refresh for more!

Na baletu s dětmi

Když jsme tenkrát byli s Theem v divadle na baletu, vzala jsem ho spíš tak pokusně – jednak to byl snadno stravitelný Louskáček a za druhé jedno dítě, žádné dítě, žejo :). Sárunce byly dva a ještě nevydržela koukat ani na Krtečka.

Teď jsou jí ale “čtyži a půl” a balet má ráda! Žádnou stálou baletní scénu tu v Kataru ale nemáme, takže když se zjevila příležitost podívat se na společného představení Suzhou baletního souboru s katarským filharmonickým orchestrem, tak jsme prostě museli jít!

IMG_7947

10784122240_IMG_1512

Suzhou Ballet Theater má takový svůj typický rukopis – vybírá si spíš klasické balety, ale mixuje je s moderními prvky, zjednodušenými kostýmy a netradičními scénami. Takže i když jsme šli na Popelku, nevěděli jsme až tak úplně, co čekat. Ale odejít se dá vždycky. Usnout nakonec taky, jak předvedla řada dalších dětí i během matiné :).

IMG_7956

IMG_7961

Ale našim dětem se to líbilo! I přesto, že to bylo “moc dlouhé” a Popelka “má uklízet a ona tam místo toho, mami, tancuje?!” :-D

IMG_7966

IMG_7972

IMG_7977

Ještě druhý den jsme se stavili na “workshopu”, kde nám na podiu ukazovali různé zákulisní věci, ale to nás po pravdě moc nebavilo. Dozvěděli jsme se ale pár zajímavostí, že třeba obě ze zlých sester (které hráli muži) tančí v alternacích prince :), anebo že hodná víla je nejvyšší baletkou v Číně.

IMG_7978

Doufám, že další divadelní příležitost se nám nenaskytne zase až za dva roky! I když to už bychom mohli jít konečně třeba všichni.

Zatim bez komentare

Zatim ani slovo.

Budte prvni!

Chcete neco dodat?