Random header image... Refresh for more!

Stavíme: Musíš tomu říkat skříň!

Místo pro zahradní domek jsme měli vyhrazené už z projektu zahrady. Ale pořád se nám žádný domek nelíbil, nevešel se, nebo neseděl tvarově… a tak tam pro něj zůstalo neutěšené místo, zatímco přibývající zahradní harampádí a technika žili v garáži.

Až letos na to přišla řada! Vybrali jsme domek s jen dvěma zádrhely.

  1. V ČR nebyl k dostání (a dodavatel odhadoval dalších několik týdnů až měsíců)
  2. Domek nemůžeme postavit méně než 2 metry od hranice pozemku. Méně než 2 metry na naší pidizahradě?? Jakože doprostřed?

Ad 1. Domeček nakonec v polovině srpna byl. I když ho dováželi natřikrát, resp. až 3. den se u dopravce byli schopni domluvit, jakým autem ho dokáží nejen naložit, ale že potřebují i paletu a plošinu, aby ho dokázali i sundat.

IMG_2129

Ad 2. Na skříně a dočasné stavby bez použití stavebních technologií (co to vůbec je?) se omezení zřejmě nevztahuje, takže ho nenápadně odignorujeme. Jako ostatní sousedi. I ti s dvěma zahradními domky i ti s karavanem přes půl zahrady (a bazénem přes tu druhou).

Tak jsme se hned o víkendu daly s Lenkou do stavění. Nejdříve že jen předmontujeme pár kusů – okénka, dveře. Pak že připravíme podlahu. Ale čert to vem, přece to tu nebudeme furt přeskakovat.

IMG_2137

IMG_2138

IMG_2136

IMG_2143

IMG_2145

IMG_2150

IMG_2157

IMG_2168

IMG_2170

Nakonec kvízová otázka: Co nám na zahradě vlastně stojí?

a) zahradní domeček
b) skříň
c) kempovací chatka

IMG_2179

Jinak je to tenhle… skříň. Docela se právě hodil k našemu domu, měl to potřebné (malé) rozměry a nakonec se jak dobře stavěl, tak vypadá bytelně a funkčně. Stojí na betonových základech s venkovní dlažbou (stejnou jaká je použitá na terase).

Zatim bez komentare

Zatim ani slovo.

Budte prvni!

Chcete neco dodat?