Random header image... Refresh for more!

Jarní komunitní škola 2017

Nezaháleli jsme náhodou? :-D

Tak já náhodou jo, abyste věděli! Ostatní členové se ale nadšeně činili, jak už to tak na co-opech DHE bývá. To prostě nějak nefunguje, že by se nikdo nic zajímavého nenaučil. Že by se netěšil… Nejen proto je tahle sebranka dětí a rodičů prostě výjimečná.

Coop Spring 2017

Rovnou v úvodu sfouknu to moje nicnedělání. S miniaturní Zojinkou jsem se rovnou nahlásila do herničky pro nejmenší děti. 3 maminky na 6 dětí, z toho 2 moje vlastní… No kde takový luxus seženu? Takže si děti hrály na nalévání čaje, vysypávaly krabici s hračkami a skákaly na trampolíně. Fakt dřina to uhlídat :-D. Nejtěžší výzvou se nakonec ukázalo urvání je od hry, sbalení a přemístění zpátky rodičům VE STANOVENÝ ČAS.

081

Občas sedim

051

Občas stojim :-D

255

Ono je nás takových nepoužitelných víc! My 4 máme dohromady 12 dětí. To docela jde…

IMG_7461

Ale tadyta Sarah jich má 8. Takže jsme totální žabaři.

Tím tedy byla vyřízena i Sárunka. Kdybych se jó přimlouvala, vzala by ji Jackie a Jen bez mrknutí oka do třídy k Littles a mohla už taky študovat :-). Ale ačkoliv ty hodiny měly naprosto skvělé, není prostě kam spěchat. A na podzim si to užije víc a věřím, že se i líp zapojí.

IMG_7988

IMG_8353

271

Zato Theuška už je ostřílenej veterán :-D. V rámci Youngers (5-8 let) si teď vybral Anatomy a Cooking. Když mi po prvním dni vyprávěl, že tam pani učitelka přinesla mozek, nějak jsem o tom víc neuvažovala, dokud jsem při náhodné návštěvě druhé hodiny nepostřehla kolující jehněčí srdce :o). Děti nadšené, s miliónem spontánních otázek. Většinou ale orgány jen testovali na modelech (pytlík s brčkem v pet lahvi – dýchání, mačkání krekrů se 7Upem – trávení, vymačkávání sendiče namočeného ve vodě skrz punčochu… – ehm, co myslíte) a tak dále. Jasně, názorně.

007

018 (2)

076

D6A29DE6-C103-48AA-8E48-5739984904A4

Cooking pak nebyl až tak receptová nalejvárna, o to jídlo vlastně šlo až v poslední řadě. Zaměřili se spíš na mytí rukou při vaření, škrábání škrabkou, krájení (ostrým) nožem, změny barev a konzistence teplem, odměřování a podobné věci. Ale tak to ochutnávání taky nebylo od věci :-).

IMG_7628

IMG_8613

Tyhle banánový zvířátka v čokoládě asi byly moc dobrý. Když nevydržely ANI NA FOTKU! :-)

Když se pak všichni zase sejdeme, děti si hrají a obědvají. Plánujeme příští středeční playgroupu, kroužky a další setkání. Bavíme se o domácí škole, sdílíme, řešíme a radíme se. Máme se rádi a za možnost vzdělávat naše děti tímhle způsobem, tady a teď jsme všichni opravdu vděční.

IMG_8331

IMG_8781

IMG_9038

Závěrečné poděkování všem. Tentokrát 95 dětí.

IMG_9055

A bazénová party :)

A úplnou tečkou za jarním co-opem byl ještě o dva dny později výlet na pláž v Simaismě.

IMG_9126-COLLAGE

 

Zatim bez komentare

Zatim ani slovo.

Budte prvni!

Chcete neco dodat?