Random header image... Refresh for more!

Jednou v roce, na Velikonoce

Když chcete oslavit v Kataru Velikonoce, stačí jim veřejně odstřihnout status nejdůležitějšího křesťanského svátku, přitlačit zajíce, barvu na vajíčka a pro osychající ženské plemeno třeba i tu pomlázku… a voila! Velikonoční veselí je na světě, někdy i dvojmo.

O Škaredé středě by šlo prohlásit, že škaredá fakt byla – hlavně z toho důvodu, že bylo poprvé 40 stupňů. Tím, že hledat vejce po něčím domě až tak dobře nejde, museli jsme naši domškoláckou partu vylákat do terénu. Pro zachování jejich životaschopnosti jsme ale fakt udělali maximum! Vybrali jsme málo známý zastíněný park, akci jsme začali škaredě brzo ráno a i bazének jsme jim napustili ledovou vodou (a průběžně přihazovali led). Takže to nakonec všichni ustáli a ještě si to prý užili.

K posílení odvahy se zúčastnit jsme to předem vyhlásili za poslední venkovní akci této sezóny. (Že jsme se ještě o 14 dní později nechali dobrovolně zlákat na drakiádu, na které jsme strávili půl dne v otevřeném parku, snad ani psát nemusim, my jdeme po tom outdooru jak můry :-D).

Ale zpět k Velikonocům, draky tu neuvidíte. Tady začínáme vyráběním a hrami. Motto dne: čisté, suché a neupocené děti bez úsměvu od ucha k uchu nevracíme.

IMG_9376

IMG_9393

A už jdou po vejcích! Šikovně jsme nejmenší vyslali o 1 minutu dřív než ostatní, férovost zajištěna.

IMG_9681

IMG_9402

Vajíček bylo dost!

IMG_9423

Přebírání pokladů :). Největším hitem byly píšťalky pro kluky a prsteny pro holky (které dostali v taštičkách na sbírání vajíček už předem ehm).

IMG_9410

A o Velikonočním pondělku jsme měli tu čest užít si i pravou česko-slovenskou pomlázku. Šmrncnutou zase hledáním vajíček, angličtinou a pomlázkami výjimečně kdy z čerstvého proutí.

Jíme… jak jinak.

IMG_9793

Tvoříme…

IMG_9852

Těšíme se!

IMG_9815

Škudlíme…

IMG_9823

Chladíme! A kulturní vztahy tužíme :-))

IMG_9831

IMG_9833

K poslednímu vám řeknu jedno. Jak to ale uslyšíte, už to nikdy neuvidíte jinak!

IMG_5183

“Jé maminko, my pečeme dinosaury?” 
– To přece nejsou dinosauři, podívej se pořádně.
“Jo, už to vidím, to jsou… chameleoni!” 

Takže veselé Chameleonovice i vám. Ať je vám další rok zase potřebným vzkříšením.

2x reakce nize

1 Mamka { 30.04.2017 v 11:08 pm }

A co jiného by to mělo být, když jste katechismus vyřadili ?

2 Veronika { 30.04.2017 v 11:46 pm }

Katechismus jsme nevyřadili, jen ve veřejném projevu :) Jsou to zajícové :-D Ale jak jednou vidíš ty otevřený rexí tlamy, už to tam uvidíš pořád!

Chcete neco dodat?